elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Catarroja rep a la primera associació gitana del municipi

L'Ajuntament de Catarroja rep a la primera associació gitana del municipi
  • Responsables de l'Associació Gitana d'Acció Social Opre Jireh de Catarroja es reuneixen amb alcalde i vicealcaldessa per a presentar el seu projecte associatiu en el municipi

Jesús Monzó, alcalde de Catarroja i Lorena Silvent, vicealcaldessa del municipi, han rebut als representants de la recentment constituïda Associació Gitana d'Acció Social Opre Jireh. Per a aquest acte han estat acompanyats de representants de FAGA València (Federació d'Associacions Gitanes) que han volgut conéixer el treball en conjunt que a partir d'ara realitzaran a Catarroja.

Des de l'Ajuntament han obert totes les vies de col·laboració possibles amb Opre Jireh Catarroja, convidant-los a participar en tots els òrgans participatius del municipi. Al seu torn se'ls vol implicar en un dels projectes més importants de l'actual equip de govern com és Ciutat Educadora, un programa obert a la integració, participació i a compartir propostes.

Per part seua, Opre Jireh ha mostrat les principals preocupacions que des de la seua associació han detectat en la comunitat gitana local. D'aquesta manera, han demanat a l'Ajuntament la seua col·laboració conjunta en temes relacionats amb l'absentisme escolar o l’escletxa digital, dues de les grans preocupacions amb les quals compten en l'actualitat.

Finalment, des de l'Ajuntament han aplaudit la formació d'aquesta i les associacions ciutadanes que es constituiran en un futur , com un motor participatiu en les decisions municipals, estant la ciutadania més prop de les institucions.

Pujar