19 de setembre de 2020 19/9/20

L’Ajuntament de Catarroja neteja les séquies i prepara la població per a les pluges de la tardor

  • El consistori ha instat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a que netege el llit del barranc de Xiva però no ha obtingut resposta

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d’Agricultura, està realitzant actuacions per a preparar la població en previsió de les pluges de la tardor. A través del programa de contractació SEPE, 7 treballadors han netejat durant el mes d’agost dues séquies de desaigüe, en concret la séquia de la Rambleta i la de l’Alter. Estes canalitzacions són dos punts importants per a conduir l’aigua de pluja fora del poble.

També s’estan netejant els imbornals i el clavegueram de diversos carrers de la població, entre ells els de l’Avinguda de Jaume I, a través del programa municipal Carrer a Carrer. Altra de les actuacions que s’han realitzat és la renovació de rétols que indiquen les zones inundables. Al túnel que travessa la pista de Silla (V-31) en direcció al Port de Catarroja s’ha instal·lat un nou rétol per a advertir que es tracta d’un punt on s’acumula l’aigua.

D’altra banda, l’equip de Govern municipal ha adjudicat el passat mes de juliol, la redacció del Pla Territorial Municipal d'Emergències i Pla d'Actuació Municipal davant del Risc d'Inundacions.

L'equip de govern es va trobar amb un Pla Municipal caducat, que incomplia la normativa vigent i que tenia més de vint anys.

El Pla Territorial Municipal persegueix la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns, que puguen resultar afectats en qualsevol situació d'emergència i ha d'oferir resposta als riscos genèrics i actuar com complementari de qualsevol Pla d'actuació específic.

En eixe sentit, i tal com es desprèn del PATRICOVA el municipi ha de comptar amb un Pla d'Actuació Municipal davant del Risc d'Inundacions que també té la finalitat d'aconseguir la màxima protecció per a les persones, els béns i el medi ambient que puguen resultar afectats per les conseqüències de les inundacions.
Els plans desenvoluparan l'estructura organitzativa i l'operativitat per a la intervenció en emergències del municipi. Determinaran els elements vulnerables en funció de l'anàlisi del risc i els nivells del mateix en les distintes zones del terme municipal i delimitar les àrees segons possibles requeriments d'intervenció. Especificaran els procediments d'informació i alerta a la població. Desenrotllaran el catàleg dels mitjans i recursos disponibles en el municipi, així com els mecanismes per a la seua permanent actualització.

Neteja del barranc

L’Ajuntament de Catarroja també ha sol·licitat en diverses ocasions a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netege el tram del barranc de Xiva que travessa Catarroja i que adeqüe el camí d’accés al Tancat de la Pipa. De moment, però, no ha obtingut cap resposta. El consistori insisteix en la necessitat que el barranc estiga en perfectes condicions per a poder conduir el cabdal d’aigua que normalment s’acumula quan hi ha pluges intenses a la tardor. De fet, els operaris municipals han netejat algunes zones properes a la riba que tenien excessiva vegetació, però la responsable de la neteja del del barranc és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

 

Pujar