elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Jornades de la Dona 2020 a Catarroja destaquen per un programa transversal i molt reivindicatiu

Les Jornades de la Dona 2020 a Catarroja destaquen per un programa transversal i molt reivindicatiu

  L’Escola Municipal de Feminisme, acte mensual celebrat ahir, va ser el tret d'eixida per a les Jornades de la Dona organitzades per la regidoria de Transversalitat i Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Catarroja. Un ampli programa, que es desenvoluparà durant la primera quinzena del mes de març i que es presenta amb activitats molt transversals que han comptat amb la participació de les diverses regidories, mostrant el seu evident suport a una causa tan important com és la igualtat.

  “Per a aquesta edició m'agradaria destacar l'ampli ventall d'activitats en una programació molt intensa, on hem implicat a totes les edats”, destaca Beatriz Sierra, regidora d'Igualtat. “És una demostració més que la Igualtat és cosa de totes i tots i que ens hem d'implicar des de tots els àmbits de la societat”, explica Beatriz Sierra.

  Com no podia ser d'una altra manera, un dels punts més àlgids de la programació serà el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, quan es convocarà a la ciutadania a les portes de l’ajuntament per a anar a la manifestació de València, on s'espera una gran representació de Catarroja.

  Un dels punts destacats de la programació serà l'aposta per l’esport dins de la vessant que ens ocupa. Un bon exemple són els tallers d'apoderament físic de la dona mitjançant les arts marcials que, iniciant-se el dilluns 2 de març, es realitzaran tots els dilluns i dimecres fins al mes d'abril.

  L'aposta cultural compta amb tres jornades dedicades al cinema. En primer lloc, el dia 4 de març a les 18 hores a la Casa de la Cultura, amb la col·laboració de la Plataforma de Dones de Catarroja, la xarrada-col·loqui sobre la pel·lícula “En terra d'homes”. El 5 de març, dins del programa de l'Aula Sènior, de 9.30 a 12.30 hores es debatrà sobre el cinema fet per dones. Finalment, el 10 de març es projectarà a les 18.30 en el saló de plens de l'Ajuntament de Catarroja el documental, “En la bretxa”.

  El programa expositiu també és protagonista durant aquests dies. El 2 de març s'inaugura a la Sala d'Exposicions de la Casa de la Cultura l'exposició Dones en la música, que podrà ser visitada fins al dia 8 de març. L'endemà, en el Saló de Plens de l'Ajuntament a les 18.30 tindrà lloc la presentació del llibre “La violència política contra els dónes”, dels autors Antoni Simó Rosaleny i R. Camil Torres Fabra.

  Finalment, dins del programa, destacar la part més reivindicativa d'aquest, que tindrà el 5 de març a les 21 hores el sopar de Sororitat en Masia de les Estreles, un espai on debatre sobre les problemàtiques actuals de la dona i gaudir de la germanor en femení. Sent l'endemà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona al Palau de Vivanco a les 12 hores. Finalment, el 7 de març, prèvia de la jornada del Dia de la Dona, la Plataforma de Dones de Catarroja organitza el Taller de Pancartes a les 20 hores.

  Pujar