22 de gener de 2021 22/1/21

La Diputació cobreix tots els llocs de treball sol·licitats per l'Escola de Capatassos de Catarroja

La Diputació cobreix tots els llocs de treball sol·licitats per l'Escola de Capatassos de Catarroja - (foto 1)

  L'Escola de Capatassos de la Diputació de València ha cobert totes les places sol·licitades en l'Oferta Pública d'Ocupació (OPE) per al centre, la qual cosa permetrà al centre formatiu de Catarroja disposar de nous professors, una psicòloga i operaris de camp.

  L'Escola de Catarroja ha reforçat a més la seua oferta formativa amb eixides a altres punts de la geografia espanyola per a tornar a erigir-se com a referent educatiu a la Comunitat Valenciana. És la idea que s'extrau de la visita de la diputada responsable de l'àrea de Salut, Educació i Benestar Social, Mercedes Berenguer, amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre.

  "Celebrem aquest dia plantant dues sureres com una forma de conscienciar a la gent sobre el medi ambient, la cura del paisatge i el nostre entorn", ha resumit la diputada. Un "dia de festa", com s'ha referit Berenguer, "per a posar en relleu la importància de dedicar esforços a l'Escola i de "consolidar-la com a referent a la Comunitat Valenciana".

  Segons les paraules del mateix director del centre, Vital García-Espanya, "la Diputació està ajudant molt a l'escola". "Hem aconseguit que isquen les ofertes públiques d'ocupació (OPE) per al centre i es van a cobrir totes les places que necessitem, la qual cosa és un èxit tremend", ha afirmat el màxim responsable de l'Escola de Capatassos.

  "També es va a reparar la teulada d'un edifici que hem d'està en molt mal estat: es va a reposar totalment", ha anunciat García-Espanya. "Des de l'escola estan obligats a sol·licitar tot allò que es necessite per a millorar la docència", ha respost Berenguer, qui també s'ha referit a la implicació de la corporació per a cobrir totes les places del professorat. "Una de les reivindicacions més clares que teníem fins ara era la de la cobertura de places; era imprescindible tenir als professors i aqueixa qüestió ha sigut solucionada ja", ha celebrat Berenguer.

  Una oferta formativa des de tots els punts d'Espanya

  És en aquesta línia de qualitat en la docència en la qual també entra en joc el reforç de l'aprenentatge des de tots els punts de vista. Una aposta de l'equip directiu de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja per traslladar la formació a tots els punts de la geografia espanyola i fer-ho sobre el terreny: des de fires especialitzades a paratges naturals. "Som una escola molt activa en la qual realitzem moltes activitats i eixides formatives amb els alumnes i alumnes perquè a més disposem de mitjans per a fer-ho", ha subratllat García-Espanya.

  En aquest sentit, el cap d'estudis de l'Escola de Capatassos, Francesc Herrero, ha enumerat les eixides previstes per al que queda d'any, amb un objectiu específic per a cadascun dels cursos: Jardineria i Floristeria, Producció Agroecológica, Gestió Forestal i Mitjà Natural i Paisatgisme i Mitjà Rural. La pròxima excursió prevista es realitzarà al febrer, a la Fira Internacional de Maquinària de Saragossa; a aquesta li seguirà una visita a les Illes Canàries per a conéixer els seus parcs naturals i jardins botànics, una altra a Múrcia i Andalusia, i una última a la fi de maig amb finalitats formatives en matèria forestal en la serra de Cazorla.

  Pujar