29 de març de 2020 29/3/20

Comença el curs escolar a Catarroja amb més de 4.000 alumnes, nous bons i ajudes per a l’estudi

Comença el curs escolar a Catarroja amb més de 4.000 alumnes, nous bons i ajudes per a l’estudi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença el curs escolar a Catarroja amb més de 4.000 alumnes, nous bons i ajudes per a l’estudi - (foto 2)

  Comença la setmana amb l'inici del curs escolar per als més de 4.000 alumnes d'infantil, primària i secundària de Catarroja. Una jornada de nervis i il·lusió en els 10 centres d'infantil, primària i secundària del poble: Joan XXIII, Bertomeu Llorenç, Paluzié, Jaume I, Vila Romana, Sant Antoni de Pàdua I i II, Larrodé, IES Berenguer Dalmau i La Florida.

  Un dia de nervis i de retrobaments per als 914 alumnes d'infantil, 2.224 de primària i els 1.386 de Secundària, que tornen amb il·lusió als centres educatius. Els més xicotets, els de primer d'infantil, aniran incorporant-se gradualment a la classe, mentre que els 350 alumnes matriculats en les escoletes ja van començar la setmana passada.

  Ajudes a l'alumnat i oferta educativa municipal

  Una edició més, des del Consistori, s'han oferit ajudes perquè el començament de curs siga una miqueta més suportable per a les famílies. Així doncs, les famílies que han matriculat als seus fills en les escoletes de 0 a 2 anys, rebran un xec de 50 euros mensuals per al pagament del servei, mentre que les famílies de xicotets escolaritzats en infantil de 3 a 5 anys rebran una ajuda per a la compra de material en els comerços del poble de 50 euros.

  “Aquestes ajudes que oferim des de l'Ajuntament de Catarroja es complementen amb les que des de la Conselleria d'Educació s'ofereixen en Primària i Secundària a través de Xarxallibres”, explica el regidor de l'Àrea d'Educació, José Antonio Cuberos. “A més, des de l'Ajuntament de Catarroja tornem a realitzar un esforç al costat del nostre equip per a complementar l'oferta formativa amb diferents activitats i tallers que tindran lloc durant l'any”, explica Cuberos.

  Aquesta oferta socioeducativa l'encapçalen programes amb forts lligams en el municipi com la campanya Anem al Teatre o de Foment de la lectura. Però també tallers tan ben acceptats com a ‘M’estime com soc’ o el Programa d'educació afectiva-sexual.

  En l'oferta educativa d'enguany tampoc poden quedar-se al marge els Premis Sambori, Cinema en Valencià. Campaña de Teatre en anglés i Francés o el Certamen de lectura en veu alta ‘De Viva veu’.

  Pujar