4 d’agost de 2020 4/8/20

Catarroja tria la veu que protagonitzarà del Cant de la Carxofa

Catarroja tria la veu que protagonitzarà del Cant de la Carxofa - (foto 1)

  Este cap de setmana Catarroja donarà a conéixer a la veu escollida per a representar el paper de l'Àngel al tradicional Cant de la Carxofa. El diumenge 8 a les 19 hores se celebrarà al Teatre Auditori de Catarroja (TAC) l'última fase d'un certamen en què van poder inscriure's xiquetes i xiquets de la localitat d'entre 6 i 11 anys.

  Les tres xiquetes finalistes –María Victoria Lucas, Alua Zainakulova i Carla Cebrià–hauran d'actuar davant del jurat especialitzat i, en esta ocasió, també davant del públic del TAC, ja que l'acte serà obert a totes les persones que hi vulguen assistir. Les aspirants hauran d'interpretar el motet sense partitura, acompanyades per l'Orquestra de la Societat Unió Musical de Catarroja i la Coral Polifònica Sant Antoni.

  Esta és l'última fase d'un concurs que Catarroja organitza enguany per primera vegada, però preveu seguir celebrant cada any. En la posada en marxa del certamen, l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de la Societat Musical l'Artesana, la Unió Musical de Catarroja, el Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo, la Coral Polifònica Sant Pere i la de Sant Antoni, així com la Confraria del Santíssim Crist de la Pietat.

  El passat 13 de maig totes les xiquetes i els xiquets que s'havien inscrit van haver de realitzar una prova prèvia i interpretar el Cant de la Carxofa davant del jurat especialitzat, en un acte no públic. D'entre tots els infants, Lucas, Zainakulova i Cebrià, van ser les qui van obtenir una major puntuació.

  En la gala que se celebrarà el diumenge, la mecànica serà la mateixa que a la fase anterior. Cada membre del jurat qualificarà les actuacions de les concursants amb una puntuació de 5 a 10 per cadascun dels aspectes que es tenen en compte: la tècnica, l'afinació, l'execució i la interpretació gestual.

  La xiqueta que obtinga la puntuació més alta serà la veu protagonista del Cant de la Carxofa, que se celebrarà el pròxim més de setembre, amb motiu de la festivitat del Santíssim Crist de la Pietat. Tanmateix, les altres dues finalistes tindran la possibilitat de formar part del cor que acompanya a l'Àngel en la seua interpretació del Cant de la Carxofa.

  Publicació del motet i declaració BIC

  La realització del I Concurs de Veu Blanca 'Cant de la Carxofa' de Catarroja ha suposat també la publicació per primera vegada del motet que s'interpreta. Per altra banda, l'Ajuntament de Catarroja, juntament amb la resta de poblacions de la comarca de l'Horta on també es representa el Cant de la Carxofa, demanarà la seua declaració com a Bé d'Interés Cultural.

  Per al regidor de Cultura i alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, amb el concurs "s'ha volgut donar un impuls i una professionalització al Cant de la Carxofa". Monzó ha agraït l'esforç i la participació de les bandes de música, les corals, el conservatori i la Confraria del Santíssim Crist de la Pietat i ha destacat "la importància de posar en valor un esdeveniment que forma part del nostre patrimoni cultural".

  Pujar