elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja es suma a la campanya ‘Mans al riu’

    La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Catarroja, que encapçala Elisa Gimeno, se sumarà al "Mans al Riu", la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta campanya, que se celebra anualment des de fa dotze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

    "Mans al Riu" és una jornada de neteja de rius que s'organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l'estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que "cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura". Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

    Enguany la campanya arriba a 36 municipis organitzant-se en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, com a novetat de l’edició 2021, una campanya especial pel públic escolar. Així, els municipis d’Alborache, Alfarb, Algemesí, Bétera, Carcaixent, Catadau, Catarroja, Elx, Gavarda, Llombai, Manises, Montaverner, Polinyà, Quart de Poblet, Sueca, Torrent i Vinalesa organitzen el proper cap de setmana jornades de voluntariat obertes a la ciutadania, mentre que els municipis d’Almassora, Alzira, Borriana, Canals, Carlet, Castelló de la plana, Castelló, El Saler, El Verger, Gandia, L'Alcora, La Pobla Llarga, Manuel, Montroi, Ondara, Real, Sellent, Senyera i Tavernes de la Valldigna organitzaran activitats pel públic escolar al llarg de la setmana, gràcies al patrocini de Global Omnium i del Consorci de la Ribera i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a esta històrica campanya de voluntariat ambiental.

    L'Ajuntament de Catarroja anima la ciutadania del municipi a sumar-se a l’acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes. Totes les persones que vulguin unir-se a aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d'acudir el dia 12 de desembre, a les 10 hores, al Port de Catarroja des d'on s'accedirà al punt d'actuació. L'organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533). Este requisit serà indispensable, ja que l’organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre d’altres, un aforament limitat.

    Pujar