20 de maig de 2019 20/5/19

Catarroja signa un conveni de col.laboració amb la Fundació Horta Sud

Catarroja signa un conveni de col.laboració amb la Fundació Horta Sud - (foto 1)

L'Ajuntament de Catarroja ha signat un conveni amb la Fundació Horta Sud per a desenvolupar un pla de foment i enfortiment de l'associacionisme a Catarroja al llarg de 2017. Este pla inclou accions dirigides específicament a dinamitzar el teixit associatiu, especialment en l'àmbit de les associacions de veïns de la població. Amb esta iniciativa es pretén ajudar a la ciutadania a construir un teixit associatiu veïnal fort, millorant la transparència, la democràcia interna, la participació activa dels associats, l'increment de les taxes d'associacionisme, el treball en xarxa, el suport a la seua gestió, les seues relacions amb l'administració pública i la seua incidència a l'Horta Sud.

En este sentit, la Fundació Horta Sud desenvoluparà a Catarroja el servei d'assessoria per a associacions per tal d'atendre les seues necessitats. També coordinarà i dinamitzarà la Xarxa Participa per a treballar en xarxa amb personal tècnic i polític de diferents administracions.

L'Ajuntament podrà participar en el projecte de la plataforma d'avaluació de l'impacte de l'associacionisme en la localitat i la comarca, que permet l'ús de la plataforma informàtica per a introduir dades amb l'assessorament de la Fundació en el tractament de la informació. Esta entitat també posarà a l'abast del consistori les seus guies i el seu material editat.

L'Ajuntament de Catarroja ja treballava colze a colze amb la Fundació Horta Sud durant l'any passat. De fet, ja s'havien organitzat diversos cursos per a col.lectius i associacions de la població per a assessorar-los en els seus tràmits documentals o altres qüestions que necessitaren.

Per a la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Gimeno, "l'Ajuntament té una clara vocació de potenciar l'associacionisme a Catarroja". "Amb un teixit associatiu sa i dinàmic, que participe en les decisions i les iniciatives municipals, els veïns i veïnes s'impliquen en la vida col.lectiva i es contribueix a enfortir la democràcia", ha afegit. "Volem que la participació ciutadana no siga tan sols un concepte repetit però sense contingut i això s'aconsegueix, entre altres coses, amb una aposta decidida per la implicació de les associacions".

 

Inserció de comentaris desactivada temporalment

En estos moments, el sistema d'inserció de comentaris està temporalment desactivada per qüestions d'actualització i manteniment.

En breus tornarà a estar actiu.

Disculpeu las molèsties.