elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja prepara la reurbanització de 7 carrers en les Barraques i el Raval

Catarroja prepara la reurbanització de 7 carrers en les Barraques i el Raval
  • La iniciativa, que forma part del programa Catarroja Camina, enllaça amb les obres que estan en marxa en el carrer Paluzié

L'Ajuntament de Catarroja ha aprovat la licitació de la redacció dels projectes de reurbanització de set carrers dels barris històrics de les Barraques i del Raval amb l'objectiu de convertir-los en espais més accessibles i verds i reordenar els usos per adaptar-los a les necessitats i benestar de la ciutadania. 

“Mentre avancen a bon ritme les obres del carrer Paluzié, hem iniciat els tràmits per a continuar amb la reurbanització de nous carrers dels barris històrics del poble” explica Martí Raga, regidor d'Urbanisme i Mobilitat.  “Continuem així amb els treballs emmarcats en el programa Catarroja Camina per a convertir els nostres barris en espais més amables i accessibles per a totes les persones”.

La iniciativa contempla la licitació de la redacció dels projectes dels carrers Paiporta i Chapa, al barri del Raval, i dels carrers Placetes, Canya i Peix, d'una banda, i Església i Corts, d'una altra, al barri de les Barraques. Tots els projectes suposen la reurbanització en plataforma única, la renovació del clavegueram i del subministrament d'aigua potable, el soterrament del cablejat de l'enllumenat públic i la incorporació d'arbrat i mobiliari urbà.

“Hem previst també la reutilització de l'empedrat original dels carrers en els nous dissenys, una fórmula estètica i de sostenibilitat que ja hem assajat amb èxit al carrer de la Reina i que tornarem a repetir al mateix carrer Paluzié” afirma Raga.

El primer pas, que ja està en marxa, és el procés de licitació del projecte que es realitzarà en quatre lots i per una quantitat de 77.949 euros. L'execució de les obres, una vegada aprovats els projectes, començarà pel carrer Paiporta, al barri del Raval, i que estarà finalitzat abans d'estiu de 2022.

Pujar