elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja duu l’allipebre de l’Albufera a FITUR

Catarroja duu l’allipebre de l’Albufera a FITUR
  MÉS FOTOS
  Catarroja duu l’allipebre de l’Albufera a FITUR - (foto 2)

  Catarroja, bressol de l'allipebre, ha participat per primera vegada en FITUR amb una demostració de l'elaboració del plat més característic de l'Albufera. En concret, els cuiners Sete Barranco i Félix Montaner, del restaurant La Primitiva, ubicat al Port de Catarroja, han fet un "show cooking" de la preparació de l'allipebre. Una iniciativa en la qual també ha col·laborat l'arroseria Masia de las Estrellas.

  Catarroja celebra cada mes de setembre el concurs més antic d'esta especialitat culinària (46 edicions) en el qual participen centenars de cuiners i cuineres i que reuneix a milers de persones al Port de l'Albufera. A més, la localitat de l'Horta Sud està considerada el bressol del plat, una marca que té registrada com a pròpia.

  La demostració s'ha celebrat en l'estand de la Diputació de València. També s'han exhibit les anguiles vives en una peixera perquè els assistents puguen conéixer de primera mà els ingredients de l'allipebre. Les anguiles han sigut proporcionades per l'establiment El Galet de Catarroja.

  Política de promoció turística

  És la primera vegada que Catarroja participa en la Fira Internacional del Turisme que se celebra a Madrid i que és el referent del sector. La localitat acudeix per mostrar a tot Espanya el seu patrimoni gastronòmic i els atractius d'esta població arrelada a l'Albufera de València. L'Ajuntament de Catarroja ha distribuït material de promoció turística entre el qual hi haurà follets i díptics sobre el Port de la localitat, el més gran de l'Albufera, i les activitats d'oci sostenible i vivencial que es poden practicar en este entorn privilegiat.

  A la fira han estat presents l'Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, la regidora de Turisme, Dolors Gimeno, el regidor del Port, Alejandro García i també s'ha convidat al portaveus de l'oposició, que han estat representats per Marcela Tomás (Ciudadanos), Mari Carmen Ibor (No adscrits) i Rosa Pérez (Guanyar Catarroja) que ha acudit en qualitat de diputada provincial.

  La presència de Catarroja a FITUR coincideix amb la potenciació de la política turística de la localitat, sobretot després de l'aprovació dels nous pressupostos per a enguany. L'estratègia turística de la localitat consisteix a implicar a tots els agents locals en l'oferta, que té diferents objectius, un dels més importants, donar a conéixer les possibilitats i els atractius del Port de Catarroja i de la cultura vinculada a l'Albufera. Cal recordar que la Vela Llatina i la Pesca Artesanal de l'Albufera, dues pràctiques tradicionals de la localitat han estat declarades recentment Bé d'Interés Cultural pel Consell.

  Segons la regidora de Turisme, Dolors Gimeno, "des de l'inici de la legislatura hem estat treballant en un projecte que no és sols turístic, sinó de desenvolupament local, i que a partir d'enguany començarem a desgranar entre tots en un projecte participatiu". "Tenim el Port més important i antic de l'Albufera de València, on es desenvolupen encara usos i costums que van des de la pesca tradicional i la vela llatina a gastronomia pròpia, avistament d'aus, agricultura ecològica, formació, museu etnològic, etc. Tot això en un espai protegit que ens fa posseïdors d'un tresor magnífic de 'turisme vivencial', perquè a Catarroja proposem experiències úniques que no pots tindre en cap altre lloc perquè som singulars", ha afegit.

  Gimeno també ha explicat que "enguany per primera vegada hem anat a FITUR a portar un poc del que fem i el que som a Catarroja, per augmentar eixe relat cada any amb la participació de molts agents implicats, i amb l'objectiu d'empoderar els catarrogins i catarrogines en un projecte de tots que ja ha començat a caminar, i que pot ser el motor econòmic de la Catarroja dels propers anys."

  Pujar