elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja comença els treballs d'adequació per als horts urbans

Catarroja comença els treballs d'adequació per als horts urbans
  • L'Ajuntament ha contractat 4 persones mitjançant una subvenció del SEPE que s'encarregaren de condicionar la zona que s'adjudicarà el mes de setembre

Catarroja treballa durant l'estiu per a habilitar la parcel·la que a partir del mes de setembre acollirà els horts urbans. D'aquesta manera, el nostre municipi comptarà amb un espai per a la participació del veïnat que fomenta valors de respecte del nostre entorn i que al seu torn gira la mirada fins a la nostra essència com una comarca dedicada al cultiu de l'horta.

Durant els mesos d'estiu l'Ajuntament de Catarroja ha contractat 4 persones del municipi, mitjançant un Pla Especial d’ocupació gestionat pel SEPE amb una aportació de 12.500 euros, perquè s'encarreguen de la recuperació i la neteja d'aquest espai. Els treballs inclouen la parcel·lació del mateix i la transformació en una àrea destinada al cultiu de productes de la terra, amb una vocació formativa i de respecte a l'entorn.

“Els Horts Urbans tenen uns importants valors socials entre les persones que participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d'un teixit de noves relacions i milloren la seua qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva. També tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l'horta és la protagonista. A més seran persones del municipi les que s'encarregaren de l'adequació d'aquests, dotant-los d'un major sentit de pertinença”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

L'Ajuntament de Catarroja va llançar fa uns mesos la convocatòria per al cultiu de 20 parcel·les d'horts urbans sostenibles. Des de la regidoria de Medi Ambient es concedeix l'ús d'aquests espais per un període de dos anys, prèvia sol·licitud de les persones interessades i havent d'assumir aquestes, els deures i drets recollits en l'ordenança municipal reguladora dels horts urbans mitjançant declaració responsable. D'altra banda, es té previst la reserva d'un 25% dels horts a persones jubilades i altres grups socials.

Pujar