elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja celebra el Dia de l’arbre afegint-se a una iniciativa europea per la sostenibilitat

Catarroja celebra el Dia de l’arbre afegint-se a una iniciativa europea per la sostenibilitat
  • Les accions de la iniciativa “Un arbre per europa” són una iniciativa de l'Equip Europa, una plataforma de joves que promouen una Europa Sostenible

L’Ajuntament de Catarroja, amb motiu de la celebració el 31 de gener del Dia de l’arbre, ha renovat el seu compromís amb la iniciativa, ‘Un arbre per Europa’. Aquesta campanya busca que tots els municipis integrants planten almenys un arbre com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra la desforestació a Europa. D'aquesta manera, es vol fomentar el lema ‘Una Acció Local amb Impacte Global’

“Recordem que la plantació arbres ens ajuda a mitigar el canvi climàtic, oferint ombra, humitat i frescor. Està demostrat que els carrers amb arbres a prop dels edificis mantenen les temperatures més suaus i, per tant, posem menys l’aire condicionat. Això no només ens suposa menys despesa a la factura del mes, sinó que també acaba sent un estalvi energètic per a la ciutat”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Ja en 2022 es plantaren uns 25 arbres amb una cost de vora 4.000 euros, del tipu prunus adaptats al nostre clima i autòctons. Ara en 2023, 35 arbres més repartits per diversos espai del poble on feien més falta. Destaquem esta vegada els 10 tamarius que es ficaran al Port de Catarroja i l’arbrat que ja s’ha ubicat a Vila Carme. Esta vegada la plantació suma un cost de 5.000 euros.

Per últim, la regidora de Medi Ambient, Elisa Gimeno, destaca la importància de la ubicació dels arbres urbans que ajuden a “reduir el risc de colps de calor a la població, ja que ens serviran per refugiar-nos i evitar que acaben desencadenant-se aquests problemes de salut i altres associats. A més també són útils per allotjar la fauna i la flora, així que es potenciarà la biodiversitat de Catarroja”.

Per últim, recordar que les accions de la iniciativa “Un arbre per europa” a les quals s’ha afegit l’Ajuntament, són una iniciativa de l'Equip Europa, una plataforma de joves que promouen una Europa Sostenible.

Pujar