elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja aposta per l'alimentació sostenible i saludable en els menjadors escolars amb la jornada Menja’t l'Horta

Catarroja aposta per l'alimentació sostenible i saludable en els menjadors escolars amb la jornada Menja’t l'Horta
  • Una jornada organitzada pel Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Catarroja

MÉS FOTOS
Catarroja aposta per l'alimentació sostenible i saludable en els menjadors escolars amb la jornada Menja’t l'Horta - (foto 2)

El CEIP Vil·la Romana va acollir el dissabte passat la jornada lúdica “Menja’t l'Horta”, una iniciativa amb la qual s'apostava per compartir i celebrar que cada vegada són més els centres educatius en transició cap a un menjador escolar més saludable i sostenible.

Aquesta trobada va comptar amb una representació de tota la comunitat educativa: equips directius, professorat, mares i pares, alumnat, cuiners i cuineres, a més de personal de menjador. També va ser un espai per a la reflexió sobre la situació actual i l'impacte d'iniciatives que treballen per afavorir la transició cap a menjadors saludables i sostenibles.

Al voltant de 200 persones es van donar cita en aquesta jornada en la qual van poder gaudir amb els cinc sentit de diferents activitats, ja que es comptava amb una mostra de productes agroecològics de l'horta dels productors i productores que proveeixen en els menjadors escolars del programa Horta-Cuina; xerrades, l'exposició «Quan cuine pense en tu», i teatre. Finalment, la trobada va concloure amb la degustació d'una paella gratuïta per a les persones assistents.

A més també es va celebrar la II Trobada de cuiners i cuineres escolars que treballen per una alimentació saludable i sostenible, que va servir per a posar en comú les seues experiències i les principals dificultats que tenen cada dia per a treballar amb productes de temporada i de proximitat. I un altre dels moments més esperats de la jornada va ser el lliurament del premi al millor còmic de la campanya ‘Menja de temporada’, que va recaure en el CEIP Mediterrani de Meliana.

Tot un èxit aquesta edició de “Menja’t l'Horta” a Catarroja amb la qual es demostra que altres menjadors escolars són possibles i la importància de portar a aquests espais una dieta equilibrada, saludable i respectuosa amb l'entorn i el medi ambient.

Pujar