28 de setembre de 2020 28/9/20

Un carril bici unirà Catarroja amb el seu Port

Un carril bici unirà Catarroja amb el seu Port  - (foto 1)

    Una antiga reivindicació que prompte serà una realitat, este podria ser el resum de l'anunci que ha fet esta setmana la Conselleria d'Infraestructures sobre el futur carril bici que connectarà el casc urbà i el polígon de Catarroja amb el seu Port en l'Albufera, un dels espais naturals més benvolguts pels veïns de la localitat i per tots els de els pobles propers. L'obra consistirà en la construcció d'un carril independent de l'actual camí rural que connecta el polígon industrial amb la zona agrícola i el propi Port.

    A més, es traçarà un branc en direcció al Barranc del Poyo, que separa els termes municipals de Catarroja i Massanassa, amb la finalitat de connectar aquest nou carril bici amb el futur anell verd que unirà tota l'Àrea Metropolitana de València i del com ja hi ha significatius avanços, especialment en el tram que comprèn des de Pinedo fins a Alaquàs. L'obra anunciada per la Conselleria tindrà un cost màxim de 973.163 euros i es preveu que compte amb un termini d'execució de sis mesos. La possibilitat d'optar a la construcció d'esta nova via ciclista està oberta fins al pròxim 27 de setembre.

    Cal destacar que amb la construcció d'aquesta via, a més de l'adequació constant a la qual l'Ajuntament sotmet al Port i l'existència d'una estació del servei de bicicletes 'Catarroda', es posa de manifest una aposta ferma a potenciar i cuidar un espai natural com és el Port, actualment un dels punts del Parc Natural de l'Albufera més desconegut als visitants del citat parc.

    Pujar