elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les bandes de música prendran la batuta el diumenge

Les bandes de música prendran la batuta el diumenge
  • La regidora de Cultura, Dolors Gimeno, anuncia que "s'està treballant en l'enregistrament de l'himne fester dels Moros i Cristians".

La Societat Musical l'Artesana i la Societat Unió Musical de Catarroja celebraran el pròxim diumenge 24 de setembre, els seus respectius concerts dins del programa festiu de les festes majors. A les 12.00 al TAC, la Societat Musical l'Artesana celebrarà el seu concert, ajornat per la pluja; i a la vesprada, a les 18.30 hores, a la plaça del Mercat, serà el torn del Festival de bandes de la Unió Musical de Catarroja.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Catarroja, Dolors Gimeno, ha anunciat que "s'està treballant en l'enregistrament de l'himne fester dels Moros i Cristians interpretat per les dues bandes". L'himne "Catarroja, creu i lluna" amb música del compositor Francisco Valor i lletra de David Jorge, per commemorar els XXV anys de la festa de Moros i Cristians a Catarroja, va estar estrenat en l'acte de les Ambaixades d'enguany "amb un gran èxit i una gran acollida per part del públic i dels músics de les dues bandes".

Gimeno també ha subratllat l'aposta cultural en el programa festiu, com són els dos concerts de les bandes i el Cant de la Carxofa, que també se celebrarà el diumenge 24 a les 21.00 hores a la plaça de la Llotgeta. "Un cant que se celebra a molts pobles de la comarca de l'Horta Sud i que estem intentant que siga patrimoni de tots els valencians i valencianes a través de la seua declaració con a Bé d'Interés Cultural".

També, la regidora recorda la celebració de la Nit Estellés, el 28 de setembre a les 21.30 a la plaça de la Llotgeta, amb l'actuació del cantautor Pau Alabajos, i amb la lectura oberta dels poemes del poeta valencià.

Pujar