elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vidal demana explicacions a Lorenzo “per una sentència sobre l'Intendent General de la Policia Local”

    El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha demanat a l'edil responsable de Personal i Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, que "done explicacions per la sentència publicada en mitjans de comunicació sobre l'actual Intendent General de la Policia Local, portat en Comissió de Serveis per l'edil socialista". "La sentència considera 'certes' les afirmacions de l'ex alcalde de Silla assegurant que el senyor el Genovés, segons arreplega la fallada, és 'una persona violenta, que va agredir a un company a Foios, que tenia una reacció desesperada intentant perjudicar la imatge de Policia Local de Silla, que realitzava xantatge davant el qual ni ell (referint-se a l'alcalde) ni altres funcionaris de l'Ajuntament anaven a cedir i que se li havien obert diversos expedients disciplinaris'", ha explicat Vidal. "El senyor Lorenzo tenia la responsabilitat d'investigar i conèixer aquests antecedents abans de portar en comissió de servei a aquest agent i per açò ha de donar explicacions, unes explicacions que no ha donat a Ciutadans en ple", ha recalcat el portaveu.

    De la mateixa manera, Vidal ha retret a l'alcaldessa "la seua negativa a comparèixer pel cas Lafuente". En aquest sentit, el portaveu ha indicat que "Marco s'amaga en escletxes de reglament per a no donar la cara oblidant que es deu als ciutadans i davant ells ha de respondre, si es considera lideressa i bona alcaldessa". Per açò, el portaveu, li ha demanat a la primera edil que "estiga a l'altura, complisca les mocions, responga davant els ciutadans i demostre tarannà democràtic".

    Per la seua banda, l'edil Cristina Gabarda ha lamentat que "malgrat aprovar la declaració institucional de Cs exigint més fermesa en la Inspecció de Treball i Seguretat Social, el tripartit no estiga disposat a lluitar activament contra la desigualtat salarial com demanava Ciutadans amb mesures concretes que facilitaren a les dones denunciar les injustícies sexistes que pateixen en el treball". "El tripartit cerca excuses per a no aprovar iniciatives que vénen de la bancada de davant quan el que han de dir és que no volen fer res més contra la desigualtat laboral i no enganyar a la gent", ha sol·licitat Gabarda. "El tripartit creu que per dir 'membres i membras' defensen a les dones però la desigualtat salarial segueix augmentant", ha conclòs la regidora, no sense abans afegir que "Ciutadans seguirà treballant en iniciatives concretes perquè a les dones se'ns defensa amb mesures reals que acaben amb desigualtats reals o almenys ho intenten".

    Pujar