21 de gener de 2021 21/1/21

La vessant solidària de la Marató BP Castelló

La vessant solidària de la Marató BP Castelló - (foto 1)
  • Tres ONG tornaran a col·laborar amb la Marató BP Castelló i el 10K FACSA Castelló amb l'objectiu de recaptar fons per a diverses causes solidàries

MÉS FOTOS
La vessant solidària de la Marató BP Castelló - (foto 2)
La vessant solidària de la Marató BP Castelló - (foto 3)

La solidaritat és un dels valors més destacats de la Marató BP Castelló. Com cada any, fins a tres ONG col·laboren amb l'esdeveniment esportiu amb l’objectiu d'obtindre fons per a destinar-los als seus projectes i accions socials. Per a aquest desé aniversari, les protagonistes de la vessant més solidària seran: AFA Castelló i Medipinas, que repeteixen la seua col·laboració, i Youcanyolé, el projecte d'expedicions mèdiques, que s'incorpora al projecte per primera vegada.

La forma de contribuir és la mateixa que a les edicions anteriors: tots els participants tindran la possibilitat d'entregar a la zona postmeta el xip de la cursa a les ONG, la qual cosa equival a un donatiu de 5 euros. Els beneficis s'entregaran íntegrament a les associacions.

AFA Castelló té l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones de Castelló que pateixen la malaltia de l'Alzheimer i altres demències, així com la dels seus cuidadors. Ho fan mitjançant tota mena de recursos, des de centres de dia, fins a escoles de famílies, unitats de respir o assistència domiciliària; teràpies no farmacològiques i d'una manera professional, de qualitat i amb proximitat. Des d'AFA Castelló, es va destacar a la passada entrega dels xecs solidaris la important labor de visibilitat de l'Alzheimer, normalitzant-lo a qualsevol àmbit de Castelló, inclòs l'esportiu. Per l’altra banda, el projecte Medipinas és una missió humanitària mitjançant la qual, estudiants de Medicina del CEU viatgen a Filipines per a prestar assistència sanitària a la població amb menys recursos; una experiència que reforça els seus coneixements i vocació de servei.

YOUCANYOLÉ

Youcanyolé és un projecte d'expedicions mèdiques fundat a l’any 2012 pel metge Miguel Medina Candel. Donada la seua llarga experiència en voluntariats i en coordinació d'expedicions a Kenya va crear, conjuntament amb altres professionals, una associació sense ànim de lucre que facilitarà l'assistència mèdica, i la realització de programes de desparasitació i vacunació en països en vies de desenvolupament.

A més, Youcanyolé també funciona com a catalitzador de relacions amb altres ONG que treballen en diferents camps de voluntariats, i que permeten lliurar esforços i millorar els resultats. Actualment el projecte ja compta amb expedicions sanitàries a Pawi (Etiòpia), Ruai (Kenya) o Kibera (Kenya), entre altres llocs del continent africà.

Per a més informació i inscripcions: www.maratonbpcastellon.com

Pujar