elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Toni Cantó s'interessa per les gaiatas de Castelló en la setmana de la no Magdalena

Toni Cantó s'interessa per les gaiatas de Castelló en la setmana de la no Magdalena
  • El líder de Ciutadans ha visitat el magatzem on es guarden els 19 monuments gaiaters

MÉS FOTOS
Toni Cantó s'interessa per les gaiatas de Castelló en la setmana de la no Magdalena - (foto 2)

Les gaiatas són el monument més emblemàtic de les festes de la Magdalena de Castelló. Però la pandèmia ha obligat a les 19 gaiatas a quedar-se, un any més, en el magatzem esperant que la situació sanitària millore i puguen tornar a eixir al carrer i il·luminar la capital de la Plana.

Sens dubte, les gaiatas són autèntics monuments de llum que, amb el pas dels anys han evolucionat i adaptat, sense perdre la seua essència.

Aquesta manaña Toni Cantó, líder de Ciutadans en la Comunitat Valenciana, s'ha interessat a conèixer els monuments de la Magdalena i ha visitat el magatzem on descansen els monuments i on es preparen cada any les noves gaiatas. Vanessa Pérez, presidenta de l'Associació d'Artistes Gaiaters, ha acompanyat a Cantó en la seua visita.

Va cantar, ha mostrat el seu “total suport” a tots els sectors afectats per la cancel·lació de les festes a Castelló i ha exigit que es pose en marxa un pla d'ajudes econòmiques immediates.

“Es tracta de milers de persones entorn del món de la indumentària tradicional, la música, els espectacles i la pirotècnia, entre altres, que estan passant una situació dramàtica des de l'any passat per la pandèmia”, ha declarat en la seua visita a Castelló de la Plana.

Pujar