elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sánchez se compromete en Castellón a situar a la Comunitat "donde tiene que estar" con un nuevo sistema de financiación

Sánchez se compromete en Castellón a situar a la Comunitat "donde tiene que estar" con un nuevo sistema de financiación
  • El candidat socialista ha demanat a "qui vullga estabilitat, progrés i Gobierno" que vote al PSOE

MÉS FOTOS
Sánchez se compromete en Castellón a situar a la Comunitat "donde tiene que estar" con un nuevo sistema de financiación - (foto 2)
Sánchez se compromete en Castellón a situar a la Comunitat "donde tiene que estar" con un nuevo sistema de financiación - (foto 3)

El secretari general del PSOE i president del Govern d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, s'ha compromés a Castelló davant més de 1.500 persones que abarrotaven el recinte de la Pèrgola de la ciutat de Castelló a solucionar el problema del finançament autonòmic. L'acte ha congregat en el recinte a centenars de simpatitzants, afiliats i càrrecs del partit entre els quals es trobaven els nombrosos alcaldes i portaveus de la província de Castelló, les candidatures del PSOE al Congrés i al Senat per la província de Castelló, diputats autonòmics i provincials, consellers i un gran nombre de càrrecs socialistes, així com el president de la Diputació, Pepe Martí. A més, al costat del president han intervingut l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el secretari general del PSPV a la província de Castelló, Ernest Blanch, el cap de llista al Congrés dels Diputats, Susana Ros i el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig.

Sánchez ha explicat entre aplaudiments que “el Govern socialista d'Espanya es compromet a aprovar un nou sistema de finançament autonòmic que beneficiarà a la Comuntitat Valenciana i la situarà on ha d'estar” i ha afegit que “abans que els conservadors diguen que no em compromet amb el finançament, ho faig. I els demane que els diguen als partits de la dreta que col·laboren a desbloquejar aquesta situació perquè hi haja un model just per a les autonomies”. Així mateix, dirigint-se a l'alcaldessa de Castelló, Sánchez s'ha referit també al model de finançament local, amb el compromís de solucionar-lo.

A més, el líder socialista ha explicat que “ens vam comprometre a derogar la LOMCE i crear una nova Llei Educativa i ho farem. Ens vam comprometre a derogar la Reforma Laboral del Partit Popular i impulsar l'estatut dels treballadors i el farem. Impulsarem la Llei de Dependència i lluitarem contra la pobresa infantil. Crearem una Llei que garantisca la igualtat entre dones i homes. A més, mantenim el compromís ferm de treballar per una llei d'Eutanàsia que garantisca una mort digna. I ho farem quan tinguem estabilitat parlamentària i un Govern fort”. D'altra banda, el president ha parlat del compliment del compromís d'exhumar al dictador de la Vall dels Caiguts i s'ha compromés a acabar amb la Fundació Francisco Franco i ha comentat “que no es preocupen els que es posen tan estupends i diuen que no volen ocupar-se del passat perquè els preocupen les pensions i l'educació, a nosaltres també ens preocupa, però una cosa no té a veure amb l'altra, no té a veure amb la recuperació de la memòria i la dignitat”.

Finalment, Pedro Sánchez s'ha qüestionat “quin és el projecte dels altres partits. Uns diuen que volem pactar amb uns i els altres amb els altres, però nosaltres el que volem és un Govern fort. El seu únic projecte és fer que diumenge que ve no hi haja Govern” i ha animat als simpatitzants al fet que “qui vulga estabilitat, progrés i Govern, ací està el PSOE. El diumenge hi ha dues opcions, o es vota al Partit Socialista perquè forme govern o a qualsevol altra formació perquè hi haja bloqueig. Sabem que hi ha gent cansada i que està dubtant, pensant que no tenen la garantia que això es desbloquege. Cal empatizar amb aquestes persones. Són quatre eleccions generals en quatre anys i tres enguany. La reflexió que cal fer és que precisament amb el seu vot, no sols desbloquejarem la situació, si no que farem més forta a l'única formació que pot formar govern”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que “no hi ha projecte per a Espanya que no siga el projecte de Pedro Sánchez” i ha afegit que el diumenge “ens juguem més que unes eleccions. “Ens juguem que hi haja un país amb un president que governe per a tots i per a totes, i no per a uns quants. Que entenga la realitat diversa d'Espanya”, ha apuntat. Puig ha posat de manifest que “perquè les coses continuen anant bé en la Comunitat Valenciana necessitem que el diumenge hi haja més vots que mai Pedro Sánchez i al partit socialista”.

La candidata socialista al Congrés, Susana Ros, ha manifestat que el pròxim 10 de novembre “cal omplir les urnes de vots al partit socialista”. “La pregunta que cal respondre el 10 de novembre és, si continuem en el bloqueig o tenim el govern progressista i estable que tant necessita la societat espanyola, i que només garanteix el partit socialista”, ha afegit. La candidata socialista ha remarcat que el dia 10 “cal triar el camí entre la volta al passat amb un govern de les tres dretes, com a Andalusia o Madrid, o seguir en el segle XXI, i que Pedro Sánchez continue sent president d'un govern progressista. Perquè a l'Espanya que volem els i les socialistes cabem tots i totes, i a l'Espanya dels de la foto de Colón, només caben ells, els de l'Espanya en blanc i negre”.

Ros ha posat l'accent que “cal votar al partit socialista pels treballadors, pels pensionistes, i jubilats, pels joves, pels més vulnerables però, sobretot, cal votar al partit socialista perquè és un vot per la igualtat entre homes i dones, perquè l'Espanya que volem és també una Espanya amb nom de dona, feminista, perquè la conquesta de les dones en la lluita per la igualtat sempre ha vingut de la mà dels governs socialistes”.

La candidata socialista ha afegit que “a la dreta i a la ultradreta els direm que, contra la violència de gènere, tolerància zero i ni un pas arrere. El dia 10 triem entre que Espanya tinga un govern, o seguir en el bloqueig. Triem entre futur, o volta al passat, entre partit socialista, o les tres dretes en una. Jo li demane a la ciutadania de la província de Castelló que el diumenge trien govern, futur, progrés i partit socialista”.

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Ernest Blanch, ha apel·lat al vot socialista per a “construir un país on el diàleg siga més important que l'odi, on prevalga la convivència, un futur de progressos per a tots i totes i on construir esperances a través de la justícia i la igualtat”. “El diumenge hem d'anar a votar i estar orgullosos d'aquests pròxims quatre anys. No es protesta el dilluns, es vota el diumenge i hem de guanyar, per a guanyar el nostre futur”, ha afegit en la seua intervenció.

Finalment, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la “valentia” del partit socialista que, en els quaranta anys d'ajuntaments democràtics, “ha portat la sanitat universal, l'educació, les pensions, la dependència, la igualtat i la memòria històrica”. Per això, a instat a votar a Pedro Sánchez perquè puga governar “en solitari i sense plom en les ales”.

Pujar