30 de novembre de 2020 30/11/20

Salut Pública activa una campanya per a controlar les colònies de gats i conscienciar als veïns

Salut Pública activa una campanya per a controlar les colònies de gats i conscienciar als veïns - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Salut Pública activa una campanya per a controlar les colònies de gats i conscienciar als veïns - (foto 2)

  La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, i representants de les protectores Associació Cultural Protectora d'Animals de Carrer (Aacc), Amics dels Animals de Castelló (Aspac) i Huellas Callejeras, han promogut una campanya destinada al control de les colònies de gats que té per objectiu disminuir els problemes de superpoblació d'aquests animals.

  Ribera ha explicat que com a objectiu prioritari "s'ha establit controlar les colònies de gats en tres punts de la perifèria de Castelló, situats en l'avinguda del Mar, Sant Agustí i Sant Marcos, i Caminàs". Ha afegit que "es tracta d'una experiència pilot per a realitzar un seguiment de la població dels felins i executar programes d'esterilització que eviten la seua propagació".

  Les protectores que participen en la campanya ja han començat a gestionar de forma regular un protocol de bones pràctiques per a fomentar la convivència respectuosa entre la ciutadania i els felins. La regidora ha assenyalat que, a més, la iniciativa "permetrà la disminució de ratolins, serps i insectes en les zones citades, eliminació de baralles entre gats per menjar o zel, inhibició de marcatge amb orina i femta, control de la natalitat, identificació i registre dels felins, millora de l'estat sanitari de la colònia i zones d'alimentació netes".

  Des de la regidoria també s'ha sol·licitat la col·laboració ciutadana i en aquest sentit una de les peticions realitzades és que no s'alimente als gats. Ribera ha informat que les protectores facilitaran carnets nominatius als alimentadors i cuidadors de les colònies designades i açò es coordinarà amb un reconeixement avalat per part de la Policia i de la Unitat de Protecció Mediambiental i Benestar de Castelló (UPROMA).

  Pujar