elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ruiz destaca la pròxima aprovació del Pla de Diversitat Sexual en l'obertura del II Congrés Internacional de Sexualitat de l'UJI

Ruiz destaca la pròxima aprovació del Pla de Diversitat Sexual en l'obertura del II Congrés Internacional de Sexualitat de l'UJI
  • La regidora ha reconegut la imprescindible col·laboració de la plataforma LGTBI en l'elaboració d'aquest pla

La regidora de Feminisme i LGTBI de Castelló, Verònica Ruiz, ha participat en l'obertura del II Congrés Internacional de Sexualitat que organitza la Universitat Jaume I, juntament amb la Universitat de València i Salusex. Ruiz ha destacat que “malgrat la pandèmia que ens ha tocat viure o sobreviure, hui aquest congrés permet la trobada de magnífics investigadors i investigadores, de grans professionals en l'àmbit de la diversitat sexual”.

La regidora ha avançat que pròximament el ple aprovarà el I Pla Municipal de Diversitat Sexual i de Gènere de la ciutat de Castelló, “després d'un intens any de treball de l'Ajuntament al costat de les entitats i associacions dedicades a la defensa dels drets de les persones LGTBI+”. Ruiz ha assegurat que aquest pla contribuirà a promoure la inclusió de la perspectiva de la diversitat sexual en la política municipal, així com a definir accions per a eliminar les desigualtats i les violències que es produeixen per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar. La regidora ha incidit en què el document està elaborat des de la transversalitat, per a arribar la major nombre d'àrees municipals possible, amb respecte a la diversitat, per a donar visibilitat a les realitats que viuen les persones LGTBI.

El II Congrés Internacional de Sexualitat és l'esdeveniment científic més important a nivell nacional sobre aquest àmbit i explorarà fins al pròxim 18 de juny les múltiples perspectives de la diversitat sexual. En el congrés, que ha despertat l'interés de més de 180 participants i enguany es realitza en modalitat en línia, s'abordarà la diversitat relacionada amb l'orientació i la identitat sexual, amb un especial interés a la sexualitat de les persones LGTBI+; la sexualitat de les persones amb diversitat funcional física o intel·lectual o de col·lectius específics, o la influència de les tecnologies de la informació i comunicació en l'expressió de la sexualitat, entre altres temes.

La inauguració ha comptat amb la presència de la rectora de l'UJI, Eva Alcón; el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho; la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta; la regidora de Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut i president del congrés, Rafael Ballester.

Sexualitat en temps de pandèmia

Pedro Nobre, president de l'Associació Mundial per a la Salut Sexual i del laboratori d'investigació en sexualitat humana (SexLab) de la Universitat de Porto, ha presentat en la conferència inaugural tres estudis sobre l'impacte de la pandèmia de la COVID-19 en diferents esferes de la salut sexual. El primer estudi ha analitzat l'impacte de les mesures de confinament en la conducta sexual, el benestar psicològic, la satisfacció amb les relacions i la salut sexual en una mostra d'estudiants universitaris i una altra de població general a Portugal.

Pujar