elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribera destaca l'aposta per la justícia social i de gènere en els projectes de cooperació local

Ribera destaca l'aposta per la justícia social i de gènere en els projectes de cooperació local
  • La regidora de Cooperació participa en una jornada de sensibilització de projectes internacionals d'apoderament

La regidora de Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació, Mary Carmen Ribera, ha destacat la ferma aposta de l'Ajuntament de Castelló pels projectes de cooperació que fomenten la justícia social i de gènere i impulsen projectes emmarcats en l'objectiu número 5 dels ODS (aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i xiquetes). Ribera ha defensat els projectes locals durant la seua participació en la jornada en línia ‘Castelló i Chiapas: caminem juntes cap a un món de drets’ organitzada aquesta setmana per la Fundació Pau i Solidaritat PV.

“Després d'una llarga experiència de treball en cooperació al desenvolupament d'aquest Ajuntament, des de l'any 2015, aquesta corporació ha fet una aposta decidida per la política pública de cooperació al desenvolupament”, ha destacat Ribera durant la seua intervenció. Així, ha recordat que en 2017 “es va recuperar la convocatòria de subvencions de la línia d'Educació per al Desenvolupament, Ciutadania global i Sensibilització, amb el compromís de promoure una ciutadania global i crítica enfront de les desigualtats mundials, capaç d'implicar-se personal i col·lectivament i aconseguir un desenvolupament humà, just i ecològicament sostenible”. “Uns objectius que marca l'Agenda 2030 i amb els quals l'Ajuntament de Castelló està compromés”, ha recalcat.

Aquesta jornada ha girat al voltant de l’ODS número 5 i s'ha celebrat com a escenari d'intercanvi d'experiències en justícia social i de gènere que persegueix un dels projectes cofinançats per l'Ajuntament de Castelló a Pau i Solidaritat, a través de la citada línia d'ajudes.

La regidora de Cooperació ha destacat l'impuls de la transversalització de l'enfocament de gènere en els projectes finançats. Així, la jornada estava dirigida a donar a conéixer l'impacte dels projectes de cooperació internacional que es desenvolupen al costat del Pont S. C. a Chiapas (Mèxic). La col·laboració entre la Pau i Solidaritat PV i l'Associació de Desenvolupament tecnològic i Serveis Comunitaris El Pont S.C va començar fa més de 20 anys i, des de llavors, administracions valencianes com l'Ajuntament de Castelló han secundat i acompanyat els processos de desenvolupament i autonomia implementats pel Pont S.C. en les comunitats indígenes de Chiapas a través de la cooperació internacional per al desenvolupament.

A través de l'experiència de l'associació El Pont a Chiapas, es va donar a conéixer en la jornada com s'incorpora transversalment l'enfocament de gènere i es redueixen els estereotips sexistes en els projectes de desenvolupament rural sostenible per a les comunitats indígenes de Chiapas, projectes que s'estan secundant des de fa més de 20 anys des de l'Ajuntament de Castelló.

Pujar