elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Cultura oferirà aquest estiu música clàssica a l’aire lliure

  Música clàssica al aire lliure amb la tranquil·litat que es viu a la ciutat en estiu. Eixa és la proposta de ‘Nits al Ras’, un nou cicle organitzat per la regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, que neix amb la intenció d’omplir el buit d’actes de caire cultural en aquesta època de l’any. Els recitals se celebraran els dilluns a la plaça del Mercadet a les 22 hores.

  El cicle rendix homenatge al mestre Manuel Babiloni, prestigiós concertista de guitarra clàssica i inspirador de tota una generació de músics castellonencs, sobtadament desaparegut fa ara dos anys. Alguns del seus deixebles encara continuen a les nostres terres i altres s’han instal·lat a l’estranger, on han desenvolupat una prometedora carrera. ‘Nits al Ras’ convoca a alguns d’ells i també a un intèrpret japonés, país on l’art de Babiloni sempre va ser reconegut.

  La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, destaca la figura de Babiloni com "un dels músics més importants dels últims anys a Castelló, en les seues dues vessants: la d’intèrpret i la docent, com a formador de joves guitarristes". "Estem segurs que la qualitat dels participants en aquest nou cicle atraurà al públic", assenyala.

  El cicle s’enceta el 17 de juliol amb el duet de pianistes Manuel Ortiz i Paula Ortiz. La resta de recitals són de guitarra clàssica: Óscar Ebro, el dia 24, Takayuki Azuma, el 31, i l’últim dia d’agost, el conjunt Mestre Babiloni, que tancarà ‘Nits al Ras’.

   

  Pujar