22 de setembre de 2020 22/9/20

El regidor d’Ermites lliura a la Basílica una reproducció del quadre de la Mare de Déu del Lledó

    El regidor d'Educació, Esports i Ermites de l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha lliurat aquesta vesprada a la Basílica de Lledó una reproducció d'alta qualitat del llenç que conserva el Museu d'Història de Nou Mèxic-Palau dels Governadors, a Santa Fe (EEUU). Ha sigut en acabar la celebració eucarística del tercer dia del tríduum de les festes en honor de la patrona de la ciutat de Castelló.

    El quadre Nostra Senyora del Lledó va ser pintat el 1716 per Melchor Pérez Holguín a la vila imperial de Potosí, aleshores pertanyent al virregnat espanyol del Perú i avui dia a Bolívia. L'autor de l'obra és considerat el pintor més important del barroc colonial ibèric. L'obra, un oli sobre de llenç de significatives dimensions, gairebé 2 metres d'alçada, era desconeguda fins ara per a la historiografia castellonenca.

    El regidor d'Ermites, Enric Porcar, assabentat fa unes setmanes de l'existència del quadre i de la investigació en marxa sobre el seu origen i trajectòria històrica, va demanar que es feren les gestions oportunes perquè a la Basílica de Lledó es poguera disposar d'una reproducció, atesa la importància històrica del llenç que hi ha a Nou Mèxic i les seues singularitats iconogràfiques.

    Porcar ha lliurat al museu de la Basílica una reproducció d'alta qualitat del quadre, tot i que de dimensions més reduïdes que l'original, autoritzada i facilitada pel responsable de la Col·lecció d'Història i Art Colonials de Mèxic i Sud-oest al Museu d'Història de Nou Mèxic, Josef Díaz.

    Pujar