elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Provincial de Castelló redueix en 2 milions d'euros el capítol de personal en plena pandèmia i malgrat la llista d'espera

El Provincial de Castelló redueix en 2 milions d'euros el capítol de personal en plena pandèmia i malgrat la llista d'espera
  • L'Hospital Provincial de Castelló és el segon centre sanitari amb major llista d'espera de la Comunitat Valenciana

La Junta de Personal del Consorci de l'Hospital Provincial de Castelló ha denunciat que el gerent del centre sanitari ha desviat a despesa corrent 2 milions d'euros del capítol de personal. Des de la junta de personal assenyalen que “es desconeix la destinació d'ells -dels 2 milions- ni a quina empresa els donaran”.

Els professionals del centre hospitalari castellonenc han lamentat que aquesta situació es produeix en plena pandèmia quan “és més necessari que mai reforçar la plantilla per a afrontar, al costat de la labor diària d'assistència hospitalària, l'atenció als pacients amb covid” i, a més, quan hi ha llargues llista d'espera. De fet, l'Hospital Provincial és el segon centre sanitari valencià amb major llista d'espera. Concretament els pacients han d'esperar de mitjana 194 dies per a ser intervinguts quirúrgicament.

Així, des de la junta de l'Hospital Provincial assenyalen que davant aquesta situació, han de “desviar pacients a la sanitat privada per a no continuar retardant l'atenció als pacients”.

El pressupost per a personal a l'Hospital Provincial de Castelló per a 2020 ascendia a 54,3 milions d'euros i per a 2021 aquesta quantitat s'ha reduït fins als 52,3 milions d'euros. Per a la Junta de Personal això denota “el poc interès que té la Direcció per reforçar o incrementar la plantilla de personal”.

A més, han denunciat la “política de retallades de personal” que “és més greu encara en situació de pandèmia” quan hi ha necessitat de reforços i substitucions. No obstant això, “la direcció diu contínuament que no hi ha diners per a personal, que Hisenda no autoritza contractacions de funcionaris, no paguen la carrera o el desenvolupament personal” i l'Hospital Provincial ha d'acudir a contractacions de metges per mitjà de l'Hospital General “quan existeixen 2 milions d'euros pressupostats que la gerència desvia a despesa corrent”.

D'altra banda, la junta de personal ha rebutjat de manera unànime els criteris de compensació de la retribució addicional de la paga covid que està duent a terme la Direcció del Centre Hospitalari, perquè "tot el personal ha de participar d'aquesta”.

Pujar