elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte «Love 2 Salsa» de l’estudiant de l’UJI Carlos Valero guanya un dels Premis Nacionals d'Envàs i Embalatge

El projecte «Love 2 Salsa» de l’estudiant de l’UJI Carlos Valero guanya un dels Premis Nacionals d'Envàs i Embalatge
  MÉS FOTOS
  El projecte «Love 2 Salsa» de l’estudiant de l’UJI Carlos Valero guanya un dels Premis Nacionals d'Envàs i Embalatge - (foto 2)

  El projecte Love 2 Salsa de Carlos Valero Pardo, del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I, ha sigut un dels guanyadors de la XII edició dels Premis Nacionals de Disseny i Sostenibilitat d'Envàs i Embalatge, organitzats pel Clúster d'Innovació en Envàs i Embalatge.

  Danone, Carmencita, Verdecora, ITC Embalatge, Grup La Plana i Logifruit han sigut en aquesta ocasió les empreses que han plantejat casos reals als estudiants. Alumnat de més de 28 universitats i centres han donat resposta a aquests reptes amb les seues propostes disruptives, amb més de 1.000 inscrits i 300 projectes entregats.

  Lov 2 Salsa de Carlos Valero, que ha sigut el projecte premiat en el repte proposat per ITC Embalatge, és una solució de disseny que compleix els requisits i objectius establits per la companyia de garantir la higiene i seguretat dels consumidors quan comparteixen aliments d'untar. L’envàs està inspirat en l'antic art de la papiroflexia amb plecs en els costats, que aconsegueixen que s'òbriga en forma de flor. Per a l'envàs només s'ha usat un únic material de plàstic biodegradable que facilita el seu reciclatge. A més, incorpora quatre espatles d'un color cadascuna que ajuda a la seua identificació.

  D’altra banda, cal recordar que el projecte Cincbox de les estudiantes Marta Chiva Sanz i Victoria Lupiáñez Aliaga, del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de l’UJI, va ser seleccionat com a finalista.

  Cincbox  és un sistema de tancament segur per a caixes de cartó ondulat que substitueix el precinte de plàstic. D'aquesta manera, la caixa és 100% reciclable. El producte garanteix la reciclabilitat total i també el seu tancament segur, tant en el primer enviament com en un segon ús.

  Una porta per als premis Liderpack i WorldStar

  Tant els guanyadors com els finalistes dels premis es classificaran per a la final de la categoria reservada a joves dels Premis Liderpack, que convoca Graphispack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona.

  També és l'inici al reconeixement internacional ja que, entre els projectes, se seleccionaran els representants espanyols en els WorldStar Student Awards, els guardons d'embalatge més importants del món per a alumnes d'universitats i escoles de disseny.

  Sobre els premis 

  El Clúster d'Innovació en Envàs i Embalatge va convocar en 2009 per primera vegada aquests Premis Nacionals amb l'objectiu de fomentar la innovació, el disseny i la sostenibilitat en el sector, reforçant el vincle entre el món empresarial i l'universitari. 

  En les onze edicions anteriors, més de 1.600 estudiants han presentat les seues propostes com a resposta als reptes plantejats per més de 40 empreses fabricadores o usuàries d'envàs i embalatge que han col·laborat en aquests premis. Els guanyadors, un per projecte, rebran un premi de 800 euros per al primer classificat, 400 euros per al 2n i 3r, i un diploma acreditatiu. 

  Pujar