21 de gener de 2021 21/1/21

Podem-EUPV demana a PSPV i Compromis continuar amb la via de la negociació de les últimes reunions de l’Acord de Fadrell

Podem-EUPV demana a PSPV i Compromis continuar amb la via de la negociació de les últimes reunions de l’Acord de Fadrell - (foto 1)
  • La confluència entén que s'avance al dissabte la convocatòria de la Comissió de Seguiment però demana seguir les negociacions en l'últim punt de partida que es va acordar

Podem-EUPV demana “prudència” i responsabilitat” a tots els actors de l’Acord de Fadrell de cara a la Comissió de Seguiment convocada per a aquest dissabte i insta a reprendre les negociacions en la línia que es va avançar en les dues últimes reunions, en la qual els tres partits van mostrar la seua voluntat d'avançar i recuperar el consens en el si del Govern.

“Entenem que les últimes declaracions han generat malestar i que la Comissió de Seguiment s'avance del dimarts al dissabte per a resoldre com més prompte millor la crisi; pensem que els termes de la negociació han de continuar en la línia que es va abordar en les dues reunions celebrades de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell. Ens vam comprometre a estudiar una nova proposta intermèdia que ha de ser el punt de partida en la reunió d'aquest dissabte”, explica el secretari general de Podem, Fernando Navarro.

Afirma que l'última trobada va servir per a rebaixar la tensió i acostar postures i que aquest ha de ser el camí a seguir. Podem-EUPV confia que les divergències es resolguen “com més prompte millor” i manté la seua oferta per a portar les regnes de la coordinació de l’Acord de Fadrell en els dos òrgans que contempla el programa de govern: òrgan de coordinació i la Comissió de Seguiment.

Podem-EUPV considera que PSOE i Compromís han de fer un esforç per a tornar a la via de diàleg i subratlla que el “electorat progressista” “no entén les diferències” que s'estan registrant en la coalició. d'esquerres.

La confluència reitera que l’Acord de Fadrell és l'única coalició que garanteix les polítiques d'esquerres i transformadores que requereix Castelló, i insisteix que en aquests moments fa falta, a més, un govern progressista “fort i unit” per a fer front a l'envestida “de la dreta i la ultradreta”. Afig que les “diferències” que es poden donar a nivell intern “són legítimes però no poden convertir-se com a armes arrojadizas per a la dreta i ultradreta”.

Pujar