30 de novembre de 2020 30/11/20

El Planetari de Castelló completa l’oferta d’activitats familiars de Nadal

El Planetari de Castelló completa l’oferta d’activitats familiars de Nadal - (foto 1)
  • Tallers i exposicions vinculats a la ciència i projecions en valencià, castellà i anglés faran gaudir el públic fins el 15 de gener

El Planetari de Castelló ha organitzat una sèrie d'activitats, tallers i projeccions especials que se sumen a la programació habitual per fer un gir científic i astronòmic a les festes de Nadal. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha explicat que "des de l'àrea de Cultura hem programat unes activitats perquè tant els més menuts, com els més majors puguen gaudir de les instal·lacions del Planetari d'una forma diferent, donant un punt nadalenc a la ciència i l'astronomia".

Per al dia 29 a les 11.00 hores hi ha programat un altre taller on els i les assistents treballaran el solstici d'hivern, on se'ls explicarà les característiques i les causes astronòmiques d'aquest fenomen natural. A més, durant el taller, elaboraran una maqueta que simula el moviment de la Terra al voltant del Sol i fabricaran neu artificial.

D'altra banda, pel que fa a les projeccions, aquest Nadal se sumen tres sessions més als passes habituals, repartides en quatre dies diferents. Dijous 2 de gener, el Planetari projectarà els següents films, 'La xiqueta que sabia caminar a l'inrevés'(a les 12.00  hores en valencià), 'Explorant el sistema solar' (a les 13.00 hores en castellà) i 'Astonomía: 3.000 anys d'observació del cel' (a les 14.00 hores i en anglés). Seguidament, divendres 3 de gener, es projectaran 'Explorant el sistema solar' (a les 12.00 hores en valencià), 'Abuela Tierra' (a les 13.00 hores en castellà) i 'Deep Sky' (a les 14.00 hores en anglés).

Totes aquestes activitats se sumen a la programació habitual del Planetari. Durant les festes de Nadal també es podran visitar les exposicions residents 'Fotografia astronòmica', 'Illes Columbretes' i 'Arte rupestre en el Arco Mediterraneo'; a més de l'exposició 'Ciència en temps de guerra', la qual romandrà en les instal·lacions fins al 15 de gener.

Pujar