elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El personal de la presó de Castelló aconsegueix sufocar un incendi en una cel·la d'infermeria

El personal de la presó de Castelló aconsegueix sufocar un incendi en una cel·la d'infermeria
  • El sindicat CSIF denuncia la falta de formació especialitzada i mitjans materials que pateixen els empleats dels centres penitenciaris

La ràpida intervenció del personal de presons que treballa en el centre penitenciari de Castelló I ha evitat la ràpida propagació d'un incendi originat en una de les cel·les del departament d'Infermeria d'aquestes instal·lacions.

Pel que sembla, un intern arribat recentment al centre penitenciari, que pateix a més problemes psiquiàtrics, va prendre amb un encenedor el matalàs de la cel·la on es trobava. Malgrat que es tracta de matalassos ignífugs, per la qual cosa tarden més a cremar, l'incident va provocar una gran fumera i danys materials en la instal·lació.

Des del sindicat CSIF han destacat que, precisament, la professionalitat i rapidesa d'intervenció dels funcionaris va fer possible que l'intern no patira danys durant l'incident, a més d'evitar que les flames s'estengueren per la resta de la Infermeria.

En aqueix sentit, CSIF ha recordat la “falta de formació” i de “mitjans materials” de què disposa el personal que treballa en els centres penitenciaris a l'hora d'enfrontar-se a aquesta mena de situacions.

“Malgrat que successos com aquests conats d'incendi són bastant freqüents en els centres penitenciaris, els funcionaris manquen d'un equipament apropiat per a poder actuar amb garanties i seguretat en aquests casos i tampoc disposen de formació especialitzada per a això”, han lamentat des de CSIF.

Sobre aquest tema, han recordat que “portem anys reclamant davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries que ens dote de mitjans materials i programe cursos específics en aquestes matèries, però fins avui seguim sense obtenir una resposta”.

Pujar