30 de novembre de 2020 30/11/20

El Patronat d’Esports obri el termini d'inscripció per a la Cronoescalada al Fadrí

El Patronat d’Esports obri el termini d'inscripció per a la Cronoescalada al Fadrí - (foto 1)

  Per quart any consecutiu el Fadrí serà protagonista i punt de reunió per als afeccionats a l'esport. En concret, els seus 188 graons que els participants de la IV Cronoescalada al Fadrí hauran de pujar en el menor temps possible.

  Ahir es va realitzar l'acte de presentació de la prova, que va comptar amb la presència del regidor d'Esports, Enric Porcar, la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, i el gerent del Mercat Central, José Luis Hernández.

  Es tracta d'una prova popular, assequible per a molts esportistes, que vol unir l'esport amb la ciutat, acostar un dels seus edificis més emblemàtics als ciutadans.

  El termini d'inscripció per a la prova ja està obert i el seu preu és de 5,08 euros. Aquest tràmit es pot realitzar a través del Patronat d'Esports o de la web www.evasionrunningcastellon.com. En la inscripció s'inclouen el dorsal amb xip i una samarreta commemorativa. La inscripció està limitada a 240 participants.

  Les categories s'estableixen per sexe i edat, distingint una categoria absoluta (a partir de 17 anys), una altra escolar (entre 12 i 17 anys) i una tercera per a veterans (a partir de 45 anys). Els tres primers atletes classificats en les categories anteriors rebran un trofeu acreditatiu de la seua classificació. A més, s'entregaran fins a 28 vals de regal per a canviar en el Mercat Central de Castelló amb un valor màxim de 150 euros. I com a punt curiós, el guanyador i la guanyadora en categoria absoluta rebran el seu pes en cacaus, assegurant-los així unes provisions segures de cara a les festes de la Magdalena.

  L'eixida del primer participant serà a les 10.00 hores des del Mercat Central, i la resta de cronoescaladors els seguiran amb un minut de diferència entre cadascun. A diferència d'altres anys, els premis s'entregaran en acabar la prova.

  Al llarg dels quatre anys, centenars de participants han pujat els 188 graons del Fadrí. Actualment els rècords de la prova estan en possessió de Ayoub Chaabi en categoria absoluta masculina (54 segons) i Laia Mateu Escrig en femenina (1'11''). En la categoria escolar, la millor marca masculina pertany a Mario Álvarez Caravaca (1'15''), mentre que Laia Mateu també va marcar la fita en aquesta categoria amb 1'19''.

  Pujar