elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat d'Esports de Castelló aborda amb els clubs el protocol davant la covid-19 en l'inici de la temporada

El Patronat d'Esports de Castelló aborda amb els clubs el protocol davant la covid-19 en l'inici de la temporada
  • El regidor Omar Braina manté una trobada amb representes d'entitats esportives de futbol de Castelló

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal d'Esports, ha mantingut aquest divendres una trobada amb clubs de futbol de la ciutat per a abordar i consensuar el protocol d'ús de les instal·lacions esportives municipals en la present temporada i pròxim inici de competicions. Aquesta reunió, a la qual ha assistit el regidor d'Esports, Omar Braina, s'emmarca dins dels contactes que, des de mitjan maig, es realitzen amb tots els clubs de la ciutat i usuaris de les instal·lacions municipals per a fixar un protocol d'ús segur dels camps i pavellons per a garantir i compaginar el retorn a l'activitat esportiva i els entrenaments amb les mesures necessàries per a evitar la propagació de la covid-19 i minimitzar el risc de contagi.

“Des del Patronat Municipal d'Esports vam ser conscients des del primer moment de la importància de reprendre la pràctica de l'esport de manera segura i, per això, vam iniciar el passat 19 de maig una ronda de contactes amb els clubs per a abordar el procés de reobertures de les instal·lacions esportives i els corresponents protocols”, ha indicat Braina. El regidor d'Esports ha apuntat que, en les últimes setmanes, s'han mantingut contactes amb més de mig centenar de clubs de vint modalitats esportives federades diferents. Així, la setmana passada es va fer arribar als clubs de futbol el protocol actualitzat i prèviament consensuat per a l'ús de les instal·lacions municipals.

En aquest sentit, Braina ha destacat que, davant el començament de la temporada i pròxim inici de competicions, s'ha convocat als clubs de la ciutat per a concretar el reglament i introduir possibles propostes a mesura que vaja avançant la competició, donant suport al protocol per part de les entitats assistents. “Es tracta d'un protocol pensat per a garantir l'activitat esportiva minimitzant al màxim el risc de contagi, un protocol que ha sigut consensuat i té el suport dels clubs”, ha apuntat el regidor d'Esports. No obstant això, ha explicat que aquest reglament d'ús de les instal·lacions està subjecte a constants revisions per possibles canvis que puguen donar-se una vegada iniciada la competició -sobre la base de les necessitats dels clubs i els protocols que fixen les federacions- i supeditat a l'evolució de la situació epidemiològica.

Aquest protocol estableix, entre altres coses, que per a l'ús de les instal·lacions s'haurà de realitzar la reserva prèvia al Patronat Municipal d'Esports i realitzar, per part de l'entitat, organitzador o grup, un registre dels participants de cada activitat o entrenament per si fóra necessari un seguiment posterior. L'accés i eixida a l'exterior de la instal·lació es farà per un sol punt. Els usuaris a partir dels 6 anys hauran d'anar proveïts de mascareta per a accedir a la instal·lació i fins a l'instant en el qual inicien l'activitat esportiva. A més, es recomana mantindre la distància de seguretat sempre que siga possible i acudir amb una bossa de desinfecció individual que incloga tovallola, gel hidroalcohòlic i altre material de prevenció per al seu ús individual. També hi haurà gel hidroalcohòic per a la higiene de mans en les entrades de les instal·lacions.

Les instal·lacions mantindran els vestuaris tancats amb l'excepció del seu ús per part d'àrbitres federatius, de partits oficials o amistosos autoritzats federativament. També es planteja la possibilitat del seu ús per a equips visitants en competicions nacionals.

D'altra banda, en la reunió mantinguda aquest divendres amb el regidor d'Esports i tècnics del Patronat, els clubs van acordar i van donar suport a la mesura de no permetre l'accés de públic a les graderies sobre la base de garantir la pràctica de l'esport minimitzant el risc de contagi. Així mateix, es va acordar que aquells equips que així ho desitgen puguen permetre la presència de públic en el cas de competicions d'àmbit nacional, en línia amb el sol·licitat pels clubs, i complint amb la normativa de seguretat i protocols existents, tant de les autoritats sanitàries com de les respectives federacions. En aquest sentit, el Patronat Municipal d'Esports recorda que correspon als organitzadors l'elaboració del protocol de l'esdeveniment i el control del compliment de les normes de seguretat.

La Resolució de 26 de juny de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'adopció de mesures addicionals complementàries de prevenció i protecció en matèria d'activitat esportiva, en aplicació de l'Acord de 19 de juny, del Consell, enfront de la covid-19 estableix que és l'entitat o persona organitzadora de l'esdeveniment o de l'espectacle esportiu la que haurà de disposar d'un protocol públic del desenvolupament que garantisca el seguiment de totes les mesures d'higiene, seguretat sanitària i distància requerides per a la prevenció de la covid-19, en relació amb les persones esportistes, les persones treballadores, els mitjans de comunicació i el públic assistent. A més, es tindrà en compte també els protocols de les respectives federacions. El Patronat estudiarà i aprovarà si escau el protocol presentat per les entitats interessades. A més, els esdeveniments hauran de comptar amb les autoritzacions pertinents de les autoritats sanitàries sobre la base de l'afluència prevista i situació epidemiològica.

Finalment, i sobre la base d'aquest protocol, des del Patronat Municipal d'Esports es recorda que no està permés l'accés d'acompanyants a les instal·lacions esportives. Les cafeteries que romanguen obertes hauran de complir amb la seua normativa específica, mesures de seguretat i control dels aforaments.

Pujar