elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patricia Puerta recolza la constitució d’una associació a Castelló sobre el Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal

Patricia Puerta recolza la constitució d’una associació a Castelló sobre el Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal
  • La vicepresidenta de la Diputació s’ha reunit amb la impulsora del projecte, que seria el primer d’aquestes característiques a la província

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha donat el seu suport a la constitució d’una associació d’àmbit provincial que treballe en l’assessorament i el recolzament psicosocial a persones -i familiars- amb el Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF). Puerta així li ho ha trasmés en una reunió de presentació a Ana Pujol, qui ve des d’un temps enrere preparant la constitució del col·lectiu, que seria el primer d’aquestes característiques a les comarques de Castelló. Amb ell també es vol donar visibilitat i sensibilitzar sobre esta malaltia relacionada amb el consum d’alcohol durant l’embaràs.

Per a Puerta “és molt important que a la província de Castelló existisca un espai on poder atendre durant tota la vida a les persones que viuen dia a dia amb aquest trastorn, així com també a les famílies, qui són el seu màxim suport”. Tot i que no té cura, sí que existeixen teràpies per a contrarestar les alteracions conductuals i cognitives provocades pel TEAF. “Esperem que es materialitze ben prompte perquè serà un gran recursos per a millorar la qualitat de vida dels que ho pateixen, tan directa com indirectament”.

La vicepresidenta ha coincidit amb Pujol en la necessitat de conscienciar la ciutadania sobre aquesta malaltia, pràcticament invisible als ulls de la gent, i han abordat les distintes vies de finançament que ofereix la Diputació a través de les línies de subvencions a entitats prestadores de serveis socials.

Què és el TEAF?

El TEAF és una malaltia crònica que afecta les persones que, durant la seua gestació, van estar exposats als efectes negatius de l’alcohol. D’aquestes se’n deriven danys neurològics que, a la llarga, es tradueixen en una sèrie d’alteracions cognitives i conductuals, com poden ser problemes d’agressivitat, falta d’autocontrol, manca d’habilitats socials, alteracions de la son, fracàs escolar, conductes sexuals inapropiades o consum de substàncies d’abús.

Pujar