5 de desembre de 2020 5/12/20

El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató

El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 2)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 3)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 4)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 5)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 6)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 7)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 8)
  El parc Ribalta es converteix en el focus de la festa de l'esport castellonenc gràcies a l'Expo-Marató - (foto 9)

  El cap de setmana esportiu per excel·lència a Castelló té el seu epicentre a l'Expo-Marató, que es celebra a La Pèrgola del parc Ribalta. El dia ha començat amb el tradicional Breakfast Run, un entrenament suau i divertit guiat per l'atleta Dori Iniesta, de Run Addiction Castelló. Els corredors i corredores de la Marató BP Castelló i del 10K FACSA Castelló han gaudit d'un entrenament grupal i d'un desdejuni per a recuperar les forces.

  A partir de les 10:00, s'han celebrat dos màster class de zumba i body combat organitzades pel gimnàs DreamFit de Castelló, situat al centre comercial Salera. Les màster class han donat pas a un dels esdeveniments més esperats del dia: la Marató infantil C.C.Salera, Més de 500 xiquets i xiquetes han estat presents al parc Ribalta per a convertir-se en els atletes protagonistes per un dia. Sis curses (en sis categories diferents) s'han dut a terme en un ambient festiu i recolzat en tot moment pels pares i mares allí presents, i per un grup d'animadors disfressats. Al finalitzar la Marató infantil, tots els xiquets i xiquetes participants han rebut una medalla com a premi pel seu esforç.

  A les 12:00, a l'interior del recinte de La Pèrgola, s'ha celebrat un altre dels moments clau de la jornada: la presentació oficial dels i les atletes d'elit de la Marató BP Castelló. La presència de corredors i corredores d'elit provinents de diversos països atorga a les curses un reconeixement i un prestigi que els permet consolidar-se i projectar-se a nivell nacional i internacional. Els atletes d'elit, a més de ser presentats i reconeguts en front dels allí presents, han pogut conéixer tots els detalls sobre la competició esportiva que es celebrarà demà, 24 de febrer.

  Paral·lelament, a l'exterior de La Pèrgola, l'Associació de Pàrkinson província de Castelló celebrava una classe de spinning solidària de la mà del centre d'entrenament OKEYMAS Fitness Club, amb l'objectiu de recaptar fons per a l'associació.

  Per a finalitzar la meitat de la jornada, a les 12:30 s'ha celebrat la taula redona sobre nutrició esportiva: 'Preparació nutricional per a la marató: estratègies nutricionals per a millorar la teua marca personal' a càrrec del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana. En ella, la dietista i nutricionista castellonenc Ana Pol Gómez i Juan Pons, el director comercial de Nutrinovex, han oferit consells nutricionals i indicacions per a preparar llargues distàncies com la Marató BP Castelló.

  Al llarg d'aquesta vesprada es duran a terme dos activitats programades a l'Expo-Marató. A les 16:30 es realitzarà la presentació oficial dels pràctics tant de la Marató com del 10K. Es tracta d'un reconeixement als atletes que es presten a ser la referència dels corredors a diferents ritmes. Posteriorment, a les 17:30, es celebrarà una altra taula redona multidisciplinària, que porta per nom: 'Entrenament, competició i recuperació en marató des de l'enfocament mèdic, tècnic i psicológic' que comptarà amb sis professionals que aportaran diferents perspectives sobre el tema tractat.

  Paral·lelament a tot allò que té lloc a la zona de l'Expo-Marató, diverses activitats d'animació esportiva estan repartides al llarg del dia per les principals places de la ciutat de Castelló.

  Pujar