elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La FUE-UJI organitza la tercera edició del Congrés sobre Dret Concursal i Societari

La FUE-UJI organitza la tercera edició del Congrés sobre Dret Concursal i Societari

  La tercera edició del Congrés sobre Dret Concursal i Societari, organitzat per la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, reunirà a Benicàssim, els dies 23 i 24 de setembre de 2021, professionals del sector jurídic i econòmic interessats en el món concursal.

  En complir-se un any des de l'entrada en vigor del Text refós de la Llei Concursal, aquest fòrum constituirà una ocasió única per a debatre en profunditat sobre aquest primer aniversari de vigència de la norma, al mateix temps que servirà per a analitzar la regulació concursal i societària «d'emergència», dictada a conseqüència de la COVID-19.

  El Col·legi d'Economistes de Castelló, el Patronat Provincial de Turisme i Trademat Europe patrocinen aquest congrés, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benicàssim, municipi que acull el fòrum des de la primera edició.

  L'1 de juny finalitzarà el termini per a realitzar la inscripció a la trobada amb tarifa reduïda.

  Al llarg de les dues jornades es preveu abordar qüestions d'actualitat, com són les vies per a agilitar la venda d'unitats productives dins i fora del concurs («prepack»), juntament amb altres temes «clàssics», però que continuen conservant molt d'interès pràctic, com és la manera de liquidar eficaçment (i en un temps raonable) els procediments concursals o la problemàtica que generen els crèdits contra la massa en un escenari de «massa limitada», com és, per definició, el concursal.

  Com en edicions anteriors, estaran igualment presents en el debat la insolvència de les persones físiques i el benefici de la segona oportunitat, o els aspectes laborals dins del concurs de creditors, per considerar que continuen generant interés i molts interrogants.

  Al costat de panell d'experts sobre últimes novetats de dret societari, es reserva també una taula per a tractar, des d'una visió prospectiva, les reformes actualment en marxa i, des d'una visió desiderativa, les reformes que hauria d'escometre el dret concursal en un futur pròxim.

  Experts juristes i Magistrats Jutges de Jutjats del Mercantil de diversos punts d'Espanya participaran com a ponents.

  Pujar