Castellano

Oportunitat laboral: cita amb la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i el Big Data a Castelló

Oportunitat laboral: cita amb la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i el Big Data a Castelló
  • Hackathon Castelló proposa la seua sisena edició per als dies 26, 27 i 28 de novembre

La participació en Hackathon Castelló és una finestra oberta a noves oportunitats laborals per als participants

La sisena edició d'Hackathon Castelló desenvolupa la seua programació a partir d'una temàtica clau en el procés de digitalització que s'està duent a terme en la societat. Aborda tres pilars: Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial i Big Data, tres punts de partida per a desenvolupar reptes dirigits als participants, que hauran d'afrontar i proposar solucions tecnològiques.

L'esdeveniment, que potencia el treball en equip i la intel·ligència compartida proposa formar grups de treball per a la resolució dels reptes. D'aquesta forma es compleix un dels seus objectius: generar un ecosistema d'intercanvi d'idees i suma de talent per a resoldre problemes tecnològics. Cada equip podrà presentar-se al repte que ell mateix trie.

Els reptes d'Hackathon Castelló 2021

El primer dels reptes, relacionat amb la Ciberseguretat, desafia als participants a identificar moviments i transferències de criptomonedas després d'un atac de ransomeware. Per a això, es necessiten perfils experts en programació i amb coneixements de criptomonedas i blockchain.

El fil conductor del segon repte és la comunicació i el Big Data. Els organitzadors plantegen la comunicació amb dispositius ESP32 mitjançant tecnologia API REST amb la finalitat de manejar dispositius des de qualsevol navegador web. Es requereix, per a això, experiència en l'ús d'APIs REST, coneixements de desenvolupament Back-end i formació en electrònica bàsica.

Finalment, i lligat al context actual a la Intel·ligència Artificial, es proposa als participants el repte “Anàlisi de dades en temps de pandèmia” amb el qual hauran d'obtenir dades sobre l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 a Espanya o en el món, combinar-los amb dades obertes sobre població i aplicar algorismes d'anàlisis de dades basades en el machine learning. Aquest desafiament es pot resoldre amb coneixements de programació i anàlisi de dades.

Els participants seran valorats per un jurat professional que decidirà quins són els tres millors projectes de l'esdeveniment, independentment de la tipologia de repte. Hi ha en joc un primer premi de 700€, un segon de 500€ i un tercer de 300€. A més, es lliurarà un Premi del públic valorat en 150€. Així mateix, l'esdeveniment és una via d'accés a borses d'ocupació i un espai per a fer networking amb col·legues del sector tecnològic.

L'esdeveniment és una iniciativa de Xarxatec, associació d'empreses tecnològiques de Castelló, i impulsat per signatures líders en el sector com són Cuatroochenta - 480, Nayar Systems, IOTSENS i Eventscase es desenvoluparà en un format híbrid que mesclarà la participació presencial a la Universitat Jaume I de Castelló i l'assistència remota a part de la programació.

El període d'inscripció ja està obert. Els usuaris poden triar diferents modalitats de participació des de la pàgina web d'Hackathon 2021, en la qual, a més, podran consultar la programació i els reptes al detall: www.hackathoncastellon.com

Pujar