18 de gener de 2021 18/1/21

Les obres en cinc camins rurals de Castelló creen 72 llocs de treball

Les obres en cinc camins rurals de Castelló creen 72 llocs de treball - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló, mitjançant la regidoria d'Agricultura, dirigida per Sara Usó, i l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem), han subscrit un nou conveni per a millorar els vorals i les sèquies de cinc camins de la ciutat. Les obres començaran en setembre i duraran tot el mes; tenen un pressupost de 168.575 euros, dels quals més d'un 85% es destinaran als salaris dels treballadors.

  CastellóCREA, l'antiga Agència de Desenvolupament Local, ha sigut l'encarregada de la contractació dels empleats: 8 capatassos i 64 peons en situació de desocupació en el règim agrari que es dividiran en vuit quadrilles. A més, estaran dirigits per personal qualificat del Negociat de Gestió Mediambiental de l'Ajuntament, els qui controlaran el desenvolupament de les obres.

  Aquestes obres, que en total condicionaran 3.100 metres de camins, es realitzaran en la sèquia del camí la Mota i en la del camí la Fileta i en els camins de la Quadra l'Assagador Portoles, del Caminàs i de la Quadra de Breva. En les sèquies es construiran murs de formigó armat en les parets, mentre que en els camins es buidaran els vorals i s'emplenaran amb el mateix material.

  La inversió, que proporcionarà una ocupació temporal a un total de 72 persones aturades, té com a principal objectiu reforçar els vorals per a consolidar els camins rurals del municipi. D'altra banda, la construcció de parets en les sèquies de reg ajudarà a una millor utilització de l'aigua i facilitarà el trànsit de vehicles agrícoles en augmentar la superfície útil dels camins.

   

  Pujar