elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IVC presenta al Teatre Principal les seues propostes per al primer trimestre de 2018

L'IVC presenta al Teatre Principal les seues propostes per al primer trimestre de 2018

    L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat la programació de gener a març del 2018 a Castelló. Una programació de qualitat, diversa i equilibrada que oferirà a Castelló propostes artístiques que podran satisfer tot tipus de públic.

    A la presentació han assistit el director general de l'IVC, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, i el delegat territorial de l'IVC a les comarques de Castelló, Alfonso Ribes.

    Abel Guarinos ha assenyalat que "aquesta programació reuneix més de huitanta propostes diferents, adreçades a tot tipus de públic i amb una línia de qualitat i professionalitat, que busca, sobretot, fidelitzar el públic que ja tenim i acostar nous públics a les nostres propostes. Amb aquesta programació a Castelló arriben alguns dels millors artistes de l'escena internacional", ha conclòs Guarinos.

    Fins a catorze propostes escèniques ompliran el Principal, amb la presència de dues exitoses produccions de l'Institut Valencià de Cultura, com són 'Cuzco', de Víctor Sánchez Rodríguez; el musical 'Tic-Tac', que compta amb la direcció escènica de Carles Alberola i la direcció musical de Noelia Pérez i Josep Zapater, o l'obra del valencià Chema Cardeña, 'Shakespeare en Berlín'.

    La dansa estarà present de la mà de figures com Maria Pagés o la companyia de Thomas Noone. També es podran veure el 'Calígula' de Camus, sota la direcció de Mario Gas, reflexionar sobre la crisi dels refugiats amb 'El metge de Lampedusa', una producció del festival Temporada Alta, o veure l'espectacle guanyador del Max al millor espectacle infantil o juvenil de 2017, 'Amour' de Joaquín Oregui, sense oblidar la música en valencià amb el concert de comiat que oferirà Paco Muñoz el 24 de febrer.

    A l'Auditori oferta música clàssica amb la presència de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló i l'Orquestra Simfònica de Castelló, junt a noms internacionals com Ivan Martin & Galdós Ensemble, James Rhodes o Arcadi Volodos. En el cicle 'Auditori Jazz Club' es podrà gaudir de les actuacions de Tricia Evy, EGM i Ray Gelato & the Enforcer. Tot això sense oblidar les activitats didàctiques relacionades amb diferents aspectes de la cultura musical.

    Per últim, l'Auditori també oferirà els seus cicles 'Territori Castelló', amb les actuacions de Junior Mckenzie i Miguel Verchili i la banda cantinomediterránea, així com el cicle 'Un món de músiques', amb les actuacions de Lídia Pujol i Javier Corcobado.

    Al Museu de Belles Arts podrem veure l'exposició temporal 'De paisatges, passejos i paisans: Porcar, Lahuerta, Varela' i al vestíbul d'aquest 'La formació de la imatge fotogràfica. Instal·lació del procés fotogràfic' i 'El retrat en la col·lecció fotogràfica de Rafael Marañón'. A més durant aquest trimestre se celebraran cinc tallers, cursos i seminaris.

    L'Espai d'Art Contemporani presentarà l'exposició 'Ideología en reposo', de Manuel Sáez; 'Espais sensibles', de José Antonio Orts; el simposi 'Re-pensar l'Espai', organitzat pels amics de l'EACC; el taller 'La direcció artística. L'espai escènic del cinema'; la performance 'Sortilegis. Performances de llum i so', de José Antonio Orts, i el monòleg teatral 'Psicosis de les 4.48', de Sarah Kane, interpretat per Anna Alarcón.

    Per a completar l'activitat cultural de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, aquest ofereix cicles de filmoteca en dos espais, el Teatre del Raval i el Paranimf de la Universitat Jaume I, on es presentaran cicles com 'Nou Cinema', 'El primer Woody Allen' o 'Cinema Inèdit'.

    Pujar