elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Festes aprova la licitació i ubicació de fires, mercats i mesons per a la Magdalena 2018

Festes aprova la licitació i ubicació de fires, mercats i mesons per a la Magdalena 2018
  • El Patronat Municipal canvia l'emplaçament del Mesó del Vi i les fires de cervesa i manté la resta d'ubicacions

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat avui les bases reguladores de licitació i emplaçaments de fires, mesons i mercats de la Magdalena 2018, que se celebrarà del3 al'11 de març. Aquesta proposta inicial, que haurà d'elevar-se a la Junta de Govern Local per a la seua aprovació definitiva i publicació en el Butlletí Oficial de la Província, preveu tres canvis d'ubicació respecte a l'edició de 2017. Així, el Mesó de Temàtica Vinícola tornarà a la plaça Antonio Ferrandis (darrere de la Biblioteca de Rafalafena) on ja va estar en 2016; la Fira de la Cervesa Internacional passarà a situar-se en l'esplanada enfront de la Ciutat de la Justícia i la Fira de la Cervesa Artesanal s'instal·larà en la plaça Columbretes.

La resta de Fires, Fondes i Mercats tindran la mateixa ubicació que en 2017. Així, la Fira de Foodtrucks tornarà a ocupar la plaça Bisbe Pont i Gol; la Fira de Temàtica Taurina se situarà en el passeig Ribalta enfront de la plaça de Bous; el Mercat Artesanal tornarà a muntar en el recinte de l'antic Mercat del Dilluns, del7 al'11 de març; i el Mesó de Degustació de Cerveses i Tapes tornarà a estar en la plaça d'Espanya.

A més, també s'ha aprovat les bases per a la instal·lació de cadires en el Pregó, la Desfilada de Gaiates, la Cavalcada Infantil i la desfilada FAMM! i les bases per a la instal·lació i explotació de tres barres en la zona de mascletàs. Totes aquestes bases hauran de ser aprovades per la Junta de Govern Local per a procedir a la seua publicació en el BOP i iniciar el termini de presentació de sol·licituds.

D'altra banda, tal com es va apuntar en l'assemblea general de festes s'habilitarà un espai per a les cases regionals durant les festes de la Magdalena 2018, després de l'èxit de la fira celebrada en la Pèrgola el passat mes de setembre i que permeta posar en valor la singularitat d'aquests col·lectius en un espai únic i compartit, en la plaça del Pou Gumbau, entre les calles Bisbe Salines i Germans Bou a l'altura de l'antic recinte del Mercat del Dilluns. Així, es convidarà a sumar-se a aquesta iniciativa a les sis entitats amb representació en la capital de la Plana, com són les cases regionals d'Astúries, Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Galícia i Múrcia. 

Pujar