30 de novembre de 2020 30/11/20

Les Nits al Claustre apropen el flamenc urbà de María José Llergo a l’estiu castellonenc

Les Nits al Claustre apropen el flamenc urbà de María José Llergo a l’estiu castellonenc - (foto 1)

  Les Nits al Claustre, la proposta d’espectacles a l’aire lliure al Museu de Belles Arts de Castelló, que organitza l’Institut Valencià de Cultura, continuen aquesta setmana amb el concert de María José Llergo i Marc López. Tal com ja es va programar l’any passat, en aquesta edició les Nits al Claustre tornen a oferir propostes d’estils musicals i gèneres molt diferents i, a més, han inclòs un contacontes per a públic adult.

  María José Llergo ha irromput com a nova estrela del flamenc urbà amb un cant amb pes, profund, amb l’abillament dels seus contemporanis, però pensant com en el segle XX. Juntament amb el guitarrista Marc López, Llergo ens portarà pel flamenc, el rap, el pop… Aliena al màrqueting o al postureig, Llergo ofereix sensibilitat i valors.

  Els concerts tenen lloc tots els dijous a les 22.30 al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló, amb l’entrada gratuïta, i tenen l’objectiu d’apropar nous estils de música al públic en un ambient relaxat. En conjunt, aquesta programació fuig d’encasellaments temàtics i opta per propostes diverses i fresques molt adequades per a les nits d’estiu a la ciutat.

  Més propostes d’estiu

  El 25 de juliol, l’angloespanyola Alondra Bentley presentarà el seu nou disc, ‘Solar System’, una al·lucinant col·lecció de cançons d’esperit radicalment actual que es passeja pel pop contemporani, la psicodèlia i l’electrònica.

  ‘Cançons de tardor’ és el títol triat per Josep Aparicio ‘Apa’ i Ricardo Esteve per a un espectacle que reuneix temes d’autors com, per exemple, Paco Muñoz, Eliseo Parra, Joan Manuel Serrat i altres, i que estarà en les Nits al Claustre el dia 1 d’agost.

  El dia 8 d’agost serà el moment del cantautor castellonenc Artur Àlvarez, que presenta una selecció dels temes més significatius de la seua discografia dedicada als nostres poetes.

  I, finalment, la programació d’enguany de Nits al Claustre es tancarà el 15 d’agost amb el concert de Fabian Barraza Django’s Quartet, referent nacional del ‘jazz manouche’, que rememorarà les màgiques nits en què Django Reinhardt i Stéphane Grappelli delectaven el públic del Hot Club de París. 

  Pujar