4 de desembre de 2020 4/12/20

Navarro es reunirà amb agents econòmics per abordar la reactivació des de la transició ecològica: «Els necessitem»

Navarro es reunirà amb agents econòmics per abordar la reactivació des de la transició ecològica: «Els necessitem» - (foto 1)
  • El regidor de Transició Ecològica celebra este dimarts una primera trobada amb la patronal provincial de la construcció

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, iniciarà aquest dimarts amb la patronal provincial de la construcció (Apecc) una ronda de contactes amb els agents econòmics per a implicar-los en una reactivació sostenible de la ciutat. Navarro subratlla que les polítiques de rehabilitació, eficiència energètica i conservació ambiental es poden convertir en una palanca per a recuperar l'economia municipal.

«Estem treballant en un paquet de mesures econòmiques per reactivar la producció en clau ecològica. La crisi de la covid19 va a tindre un impacte social molt gran i necessitarem la intervenció de l’Ajuntament per provocar una recuperació arrelada a mig termini i sostenible ambientalment. La rehabilitació urbana, les energies renovables, la protecció del territori, les inversions d’adaptació a les inundacions i l’agricultura poden jugar un paper econòmic important en els pròxims mesos. Però en eixa transició ecològica anem a necessitar que s’impliquen els actors econòmics en estos nous sectors i per això els volem explicar les nostres propostes i escoltar les seues idees», ha explicat el regidor de Transició Ecològica.

El regidor de Transició Ecològica subratlla que el 64% dels edificis de la ciutat van ser construïts abans de 1979 i manquen de les condicions d'accessibilitat i eficiència que requereix l'actual Codi de l'Edificació. Ressalta que el sector de la construcció té en la rehabilitació sostenible un nou nínxol de mercat davant la previsible aturada de l'obra nova que es preveu a conseqüència de l'emergència sanitària.

Afirma que el Pla Castelló en Verd contempla una sèrie d'iniciatives per a implicar empresaris i comunitats de veïns en la transició urbana. Entre altres mesures, destaca l'elaboració d'una nova Ordenança de Rehabilitació Urbana sostenible; una Ordenança d'Autoconsum Energètic que permeta a les comunitats de veïns gestionar la seua energia al marge de les grans distribuïdores: una bonificació de l'IBI del 90% als edificis que executen una rehabilitació sostenible durant 10 anys o fins que es cobrisca el 100% de la inversió, un conveni amb entitats perquè faciliten préstecs a comunitats de veí; i la creació d'una Oficina de Transició Urbana que simplifique els tràmits administratius.

Pujar