4 de juny de 2020 4/6/20

Navarro es reuneix amb el taulell i destaca el potencial de la rehabilitació sostenible per ajudar a reconduir la demanda de la ceràmica

Navarro es reuneix amb el taulell i destaca el potencial de la rehabilitació sostenible per ajudar a reconduir la demanda de la ceràmica - (foto 1)
  • El regidor de Transició Ecològica subratlla que la regeneració urbana podria tindre un impacte de 20 milions a l'any a Castelló

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló,Fernando Navarro, ha mantingut una reunió en el sector tauleller per a abordar polítiques de rehabilitació sostenible i ha destacat el potencial de la regeneració urbana integral per reconduir la demanda de la industria ceràmica davant la crisis per la covid-19. 

“Hem volgut escoltar al sector del taulell per parlar sobre com estimular la rehabilitació en criteris de sostenibilitat. La ceràmica pot jugar un paper destacat amb façanes ventilades que milloren l’eficiencia energètica i en els recobriments de les envolvents. La transició ecològica pot servirnos de palanca de reactivació econòmica i hem de sumar als teixit productiu a estos nous sectors d’activitat”, ha indicat Navarro.

El regidor de Transició Ecològica ha compartit amb el sector un borrador d’un pla estratègic per a promoure la rehabilitació sostenible per a que facen aportacions. Afirma que este treball “posa de manifest que aquesta activitat podria tindre un impacte de 20 milions d'euros a l'any en l'economia real de Castelló i multiplicar per cinc la inversió de cada euro públic”.

Ha informat que el model de rehabilitació en el qual treballen integra a fons privats amb inversió públic, s'adapta a les necessitats econòmiques de cada llar i contempla una reforma integral que inclou millores en eficiència energètica, generació d'autoconsum energètic compartit, actuacions en accessibilitat, canvi d'envolvents o instal·lació de wifi comunitari.

Per a afavorir la rehabilitació sostenible, la regidoria, dins del Pla Castelló en Verd, ha programat l'aprovació d'una nova ordenança de rehabilitació que unifique els criteris de tramitació, bonificacions en l'IBI o la signatura de convenis amb entitats financeres perquè faciliten crèdits blans, entre altres actuacions.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar