4 de juny de 2020 4/6/20

El Museu de Belles Arts de Castelló, preparat per a obrir les portes el Dia Internacional dels Museus

El Museu de Belles Arts de Castelló, preparat per a obrir les portes el Dia Internacional dels Museus - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Museu de Belles Arts de Castelló, preparat per a obrir les portes el Dia Internacional dels Museus - (foto 2)

  El Museu de Belles Arts de Castelló obrirà, de nou, les  portes dilluns 18 de maig, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, igual que tots els espais museístics que depenen de Cultura de la Generalitat.

  El Consell Internacional de Museus (ICOM) va decidir que l’any 2020 el Dia Internacional dels Museus estiguera dedicat a ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, i és justament aquest el tema que aborda l’exposició comissariada per Irene Gras a la sala d’exposicions temporals del Museu de Belles Arts de Castelló: ‘Històries, mirades, dones. Visions de la diferència’.

  Aquesta exposició se centra en les dones en l’art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i una reinterpretació de la col·lecció sense l’influx patriarcal.

  Es tracta d’una mostra en què es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l’àmbit museístic. I per això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

  El museu reobrirà amb l’horari habitual, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges, de 10 a 13 hores. Atenent la situació actual de crisi sanitària, es limitarà l’aforament a un terç. També s’han disposat diverses mesures per a garantir la seguretat tant dels visitants del museu com dels treballadors: control de l’aforament, mampares de seguretat, senyalització de distàncies entre el públic, dosificadors de gel hidroalcohòlic al ‘hall’ i als serveis del museu, mascaretes per als visitants que no en porten i panells amb informació i consells de seguretat.

  Pujar