elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de Belles Arts de Castelló inaugura les exposicions de José Fonollosa i Hanna Jarzabek

El Museu de Belles Arts de Castelló inaugura les exposicions de José Fonollosa i Hanna Jarzabek
  • El concert de Nits al Claustre de l'artista Yannis Papaioannou s'ha ajornat fins al divendres 6 d'agost

  • El Belles Arts exposa, a més de la seua col·lecció permanent, les exposicions temporals de Joaquim Agrasot, Fonollsa i Jarzabek

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l'Institut Valencià de Cultura, amplia la programació del Museu de Belles Arts de Castelló d'aquest estiu amb la inauguració de l'exposició del vinarossenc José Fonollosa i de l'artista polonesa Hanna Jarzabek. Finalment, el concert que estava previst per a aquest dijous 8 de juliol de l'artista grec Yannis Papaioannou dins del cicle Nits al Claustre s'ha ajornat, per motius de salut d'un dels músics, fins al divendres 6 d'agost.

El delegat de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que "el Museu de Belles Arts de Castelló aposta per tindre una programació cultural atractiva al llarg de tot l'estiu amb les noves exposicions temporals i activitats com Nits al Claustre, a banda de poder visitar la col·lecció permanent". Ribes ha volgut remarcar la gran acollida que ha tingut la proposta 'Cinema valencià a la fresca' que ha omplit el museu en les tres primeres jornades de Nits al Claustre. Respecte a l'ajornament del concert de Yannis Papaioannou, per motius de salut d'un dels integrants de la banda, ha assegurat que "afortunadament s'ha pogut reubicar la data i tindrem l'actuació el pròxim divendres 6 d'agost".

'Polònia segle XXI. Hanna Jarzabek'

El pati d'etnologia del Museu de Belles Arts de Castelló acull del 8 de juliol al 10 d'octubre l'exposició de l'artista polonesa Hanna Jarzabek. En aquesta mostra, a través de dos projectes realitzats amb 10 anys de diferència, l'autora vol reflexionar sobre la situació actual del país que ella va deixar fa 25 anys. Polònia va lluitar per restablir la llibertat i la democràcia i, segons l'artista, hui és un país profundament dividit en el qual el partit governant imposa un ideal de patriota polonés com una persona heterosexual, ferventment catòlica, promilitar i ultranacionalista.

Hanna Jarzabek viu i treballa com a fotògrafa documental i fotoperiodista a Espanya des de 2008. Els seus reportatges van ser publicats en BuzzFeed, 'XL Semanal', 'Interviú' o 'El Periódico de Catalunya', entre altres.

'José Fonollosa. Gats, vampirs i gossos'

El vestíbul del Museu de Belles Arts de Castelló acull des d'aquesta setmana l'exposició de José Fonollosa Castejón (Vinaròs, 1975). En aquesta mostra es presenta el treball i procés d'un dibuixant amb un estil senzill, sincer i autodidacta que a poc a poc va trobar el seu públic. A principis dels 2000 va fer els seus primers passos en fanzins valencians i des de fa més de 15 anys dibuixa en la revista infantil 'Camacuc'. A més, és autor de còmics històrics ('El viaje de Darwin'), quotidians, d'aventures i on ha trobat el seu mercat: parlant d'anècdotes al costat dels animals que l'envolten, tant gats ('Miau', 'Guía Gatuna') com gossos ('Refugio').

Altres exposicions temporals que trobem aquest estiu al Museu de Belles Arts de Castelló és l'exposició 'Joaquim Agrasot. Un pintor internacional' que està composta per prop de cent pintures de diferents col·leccions públiques i privades. L'exposició és una oportunitat per a mostrar les diferents disciplines artístiques que va treballar al llarg de la seua dilatada vida, amb algunes peces inèdites procedents de col·leccions particulars de diferents punts de la geografia espanyola.

Pujar