elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Multitudinària trobada a Castelló

Multitudinària trobada a Castelló
 • La primera trobada de Primària de “Pilota a l’Escola” reuneix al Parc Sindical a 460 alumnes

MÉS FOTOS
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 2)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 3)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 4)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 5)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 6)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 7)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 8)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 9)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 10)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 11)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 12)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 13)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 14)
Multitudinària trobada a Castelló - (foto 15)

Este dijous es va celebrar al complex esportiu Sindical de Castelló la primera trobada d’Educació Primària del programa educatiu “Pilota a l’Escola”. Un total de 460 alumnes de 4t de Primària de les comarques de la Plana i també de l’Alt Maestrat van participar a la cita. Aquest programa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, es ve realitzant a través de la Federació de Pilota Valenciana des del curs 2005-2006, i cada any compta amb major nombre de participació.

Des de primera hora del matí els i les alumnes van estar jugant a pilota. Després d’haver realitzat la unitat didàctica als seus centres escolars durant el curs, la Trobada es presenta com el moment de la festa final, de jugar sense parar i posar en pràctica els coneixements adquirits sobre el nostre esport autòcton. Per dur a terme això, s’organitzaren partides simultànies de deu minuts en les quals cada equip va jugar un total de quatre partides contra equips d’altres centres educatius, per tal de comprovar el seu nivell i gaudir d’uns moments lúdics amb xiquets i xiquetes d’altres poblacions de la província.

Per a aquesta trobada ha tornat a col·laborar l’Ajuntament de Castelló de la Plana a través de la seua regidoria d’esports, cedint les instal.lacions esportives, òptimes per a jugar a totes les modalitats de pilota valenciana. Durant el matí assistiren el regidor d’esports de la capital de la Plana, Omar Braina, i els representants del Club de Pilota Valenciana de Castelló, per explicar  als menuts com poder jugar a pilota i els dies d'entrenament de l’escola de la capital, que any rere any es consolida com a referència de la ciutat i de la província. 

En aquesta primera de les trobades de primària de Pilota a l’Escola van participar aquests centres escolars: 

 • CEIP Castàlia de Castelló
 • Colegio Liceo de Benicàssim
 • CEIP Pare Vilallonga de Burriana
 • Cra Aiguaneu de Cati
 • CEIP Errando Vilar d’Almassora
 • CEIP Ntra. Sra. Bon Succés de Cabanes
 • CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules
 • CEIP Benadressa de Castelló
 • CEIP La Mediterrània d’Orpesa
 • CEIP Comte d’Aranda d’Alcora
 • CEIP Grangel Mascarós d’Alcora
 • CEIP Novenes Calatrava de Burriana
 • CEIP Dean Martí d’Oropesa

Els més menuts pogueren gaudir també de taller de manualitats on van fer punts de lectura, polseres, plantes, i fins i tot, van pintar un mural sobre la pilota valenciana. La jornada va ser d’allò més positiva per a ells, sobretot per celebrar la tornada a la normalitat.

Van participar com a tècnics d'aquesta jornada: Pedro López, Víctor Serrano, Pablo de Borriol, Soro III, Álvaro Capilla i Rita Cabañero. La propera Trobada de primària de Pilota a l'Escola se celebrarà de forma extraordinària a Torrevieja, en el pavelló esportiu Cecilio Gallego de la Ciutat Esportiva, el dimarts 24 de maig. Es tracta de la trobada més al Sud de la Comunitat Valenciana de totes les que s'han celebrat fins el moment.

Les trobades continuaran dijous i divendres, dies 26 i 27, al Poliesportiu Municipal de Massalfassar, on s'espera que passen per les instal.lacions esportives 1.000 alumnes de 4t de primària. Alcoi acollirà l’última Trobada del mes de maig, el dimarts 31,

Col.laboració de Supermercarts “masymas”

Supermercats "masymas" ha facilitat també en aquesta trobada a la ciutat de Castelló la fruita per als alumnes participants en les trobades de primària. Aquesta mesura, desenvolupada juntament la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, té la finalitat de fomentar els hàbits d'alimentació saludable entre els escolars. En aquesta ocasió han degustat pomes de primera qualitat.

Pujar