1 de desembre de 2020 1/12/20

Mezquita veu viable ampliar les places per a l'estudi d'idiomes a l'EOI

Mezquita veu viable ampliar les places per a l'estudi d'idiomes a l'EOI - (foto 1)

  El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, s'ha reunit amb la directora de l'Escola Oficial d'Idiomes de la ciutat, Ana Pitarch. Durant la trobada han abordat nombrosos temes de manteniment i millora de les instal·lacions, així com assumptes relatius a l'oferta formativa.

  Així, Mezquita aposta per ampliar les places disponibles per a l'estudi d'idiomes ja que "així ho evidencia la demanda". Per a l'edil "en un món on les exigències laborals en relació al coneixement d'idiomes són cada vegada més altes, l'administració ha de desenvolupar opcions d'educació pública per  respondre a aquesta realitat".

  D'altra banda, Pitarch ha traslladat al regidor peticions al respecte de les pròximes obres que es realitzaran a l'entorn de l'EOI Castelló, per a la  construcció del nou CEIP Vicent Marzà. Mezquita comunicará aquesta petició a l'empresa responsables del projecte, de manera que "ocasionem les menor molèsties possible a estudiants i personal del centre d'idiomes". Així mateix, el consistori actuarà per intensificar el manteniment en el jardí que envolta l'edifici de l'EOI i estudiarà millores en la distribució de la zona d'estacionament.

  Cal destacar que l’EOI de Castelló, amb les seues dues seccions a l’IES Matilde Salvador i a Almassora, compta aquest curs 2019-2020 amb 5.137 estudiants inscrits i ofereix la possibilitat d’estudiar 12 de les 17 llengües presents a la xarxa valenciana d’EOI: alemany, anglés, àrab, espanyol per a estrangers, èuscar, francés, italià, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.

  La xarxa d’EOI públiques, que depén de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, està configurada per 24 escoles i 49 seccions distribuïdes per 67 municipis valencians. A les comarques de Castelló, Educació de la Generalitat ha ampliat la xarxa a tres EOI, ja que a la de Castelló cal sumar les de la Plana Baixa (Vila-real) i el Maestrat (Vinaròs), tres EOI que amb les seues 10 seccions estan presents en 12 municipis i formen en el present curs a un total de 7.224 alumnes.

   

  Pujar