3 de juny de 2020 3/6/20

Mezquita aplaudeix la iniciativa ‘Juga en valencià’, ideada per entitats esportives

Mezquita aplaudeix la iniciativa ‘Juga en valencià’, ideada per  entitats esportives - (foto 1)
  • Busca promoure l’ús de la llengua en el món esportiu, en col·laboració amb federacions i penyes d'aficionats

El regidor de Plurilingüisme i Foment del valencià, Francesc Mezquita, ha participat en la presentació de la campanya «Juga en valencià» en el saló d'actes del Menador Espai Cultural de Castelló. La iniciativa, promoguda per associacions, clubs i aficionats de diversos esports, té com a objectiu la promoció del valencià en l'esport, especialment en aquelles pràctiques més populars.

Mezquita ha valorat "la importància de propostes com aquesta, que pretenen dignificar l'ús de la llengua en l'àmbit social, especialment en l'esport de masses, on trobem en una situació complicada". La campanya, que a Castelló ja compta amb el suport de l'Agrupació de Penyes Albinegres, iniciarà diverses accions de promoció lingüística i recull adhesions mitjançant les xarxes socials.

L’edil ha volgut agrair les associacions la seua implicació, "per tirar endavant projectes des de la societat civil que busquen la normalització del valencià en tots els àmbits" i s'ha compromès a col·laborar perquè les entitats locals siguen coneixedores de la iniciativa a la ciutat.

Pujar