11 de juliol de 2020 11/7/20

Marzà: “Impulsem el llaüt com a esport buscant l’equilibri territorial a l’hora de practicar-lo”

Marzà: “Impulsem el llaüt com a esport buscant l’equilibri territorial a l’hora de practicar-lo” - (foto 1)
  • Esport de la Generalitat i la Federació de Rem han cedit un llaüt al Club Nàutic de Castelló dins de les iniciatives per a promocionar el rem autòcton

  • Es tracta del segon llaüt construït i cedit a clubs nàutics castellonencs en els dos últims anys, amb la finalitat també d’equilibrar territorialment la pràctica d’aquesta modalitat

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a l’acte de cessió d’un llaüt valencià al Club Nàutic de Castelló per part d’Esport de la Generalitat i la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana. Es tracta del segon llaüt construït i cedit a clubs nàutics valencians en els dos últims anys amb la finalitat de promoure el rem autòcton.

En l’acte també han participat el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el president de la Federació de Rem, Alejandro Ruiz, i el president del Club Nàutic de Castelló, Manuel Vidal.

Vicent Marzà ha destacat “la ferma intenció per part d’Esport d’impulsar aquesta modalitat tradicional, per això hem concedit a la Federació de Rem ajudes per a la construcció de dos llaüts, que s’han cedit a clubs esportius per tal de facilitar la promoció d’aquesta pràctica. Aquesta iniciativa se suma a la posada en marxa de cursos específics d’aquesta modalitat i la creació de la lliga autonòmica de llaüt”.

Aquest és el segon llaüt que es posa a disposició dels clubs nàutics valencians, el primer dels quals va ser cedit l’any passat al Club Nàutic de Borriana, mitjançant les ajudes concedides Esport a la Federació de Rem, que en 2018 i 2019 van sumar més de 28.000 euros.

El llaüt és una embarcació tradicional mediterrània, inicialment concebuda per a la pesca, que pot anar aparellada amb vela llatina o amb rems, i que des de fa anys ha passat al camp esportiu al territori valencià, amb una tradició especial a les comarques d’Alacant.

El 2015 va donar inici la lliga autonòmica de llaüt, que cada any compta amb un nombre més alt de regates i més participació, especialment de regatistes de les comarques d’Alacant i València. Per tractar d’aconseguir l’equilibri territorial en aquest esport, s’han cedit aquests primers dos llaüts a clubs esportius castellonencs i així promocionar la pràctica d’aquesta modalitat.

Pujar