4 de desembre de 2020 4/12/20

Marzà: “Compromís és garantia de prosseguir el despertar cultural de Castelló i no tornar a l’abandó de fa 4 anys”

    “La cultura és una eina de transformació social, de generació d'ocupació i valor afegit i de millora de qualitat de vida. El despertar cultural en tots els àmbits en Castelló durant aquesta legislatura és fruit d'una aposta decidida i valenta des de les administracions en col·laboració amb els creadors. Però els grans avanços no són suficients. Han d'anar a més. Per això és tan important que la ciutadania participe en les pròximes eleccions. Perquè el 28A decidim entre tornar al desert cultural i a la política d'ocurrència o continuar apostant per la consolidació d'una indústria cultural potent i de futur”. Així ho ha manifestat el cap de llista de Compromís a les Corts Valencianes per la demarcació de Castelló i conseller d'Educació, Vicent Marzà, en el debat de propostes de cultura que, juntament amb la número tres de la candidatura de Compromís a la ciutat de Castelló i edil de Cultura, Vero Ruiz, han mantingut aquesta tarda en el Cafè dels Artistes juntament amb representants dels diversos àmbits de la cultura de la ciutat”.

    “Ens hem reunit hui amb els representants de la cultura de Castelló per a continuar treballant i continuar aprofundint perquè la cultura sigui una eina de transformació i millora de la societat de Castelló. Aquests anys hi ha hagut millores. Només aquest últim any s'han invertit des de la Conselleria 1,5 milions d'euros en activitats culturals per a la ciutat; i hem ampliat les ciutats i municipis que participen en el Circuit Cultural a les comarques de Castelló. De fet, tenim més del doble de municipis en el Circuit Cultural, i volem continuar ampliant-los. Per això és necessari que Compromís continue liderant les polítiques culturals perquè més gent pugui gaudir de la cultura i també pugui viure de la cultura. Per això el nostre objectiu és que la indústria cultural continuï generant llocs de treball com ha ocorregut en aquests quatre últims anys”.

    Així mateix, la regidora Vero Ruiz ha subratllat que “un dels principals canvis d'aquest mandat ha estat dissenyar la cultura juntament amb experts i els propis professionals”. En aquest sentit, ha recordat que s'està desenvolupant el Pla Estratègic Cultural, de la mà de la Universitat Jaume I, de la mà també dels professionals del sector. Ha recordat a més, l'aposta de Compromís perquè l'antic asil sigui l'espai oficial on es crearà i se situarà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), dins del Pla Estratègic del MUCC; i també l'aposta de Compromís per millorar la xarxa de biblioteques amb la reforma integral de la biblioteca del carrer Major i amb la conversió en una sala de lectura de l'antiga estació de Renfe.

    “En menys de quatre anys no només s'ha augmentat i dinamitzat l'oferta cultural. També s'ha posat en valor el patrimoni de la ciutat. En aquest període, des de Compromís, i després de dissenyar el primer pla museològic de la ciutat, hem posat en valor elements patrimonials com es Castell Vell, la vila romana de Vinamargo, la Torre dels Alçaments, i el Refugi Antiaeri", ha destacat la regidora. Segons Ruiz, “aquests avanços, aquesta posada en valor només ha estat possible amb Compromís liderant les polítiques culturals. Hem de continuar aquesta labor, millorar, i continuar treballant, però això només serà possible si la ciutadania diposita un vot de futur, de treball i d'honestedat el 28A per a no tornar al passat de foscor i silenci cultural, de patrimoni abandonat i d'abandó de la indústria cultural de fa només quatre anys”.

    Pujar