24 de setembre de 2020 24/9/20

La Marxa a Peu per les Ermites de Castelló obri el plaç d'inscripció el pròxim dilluns

La Marxa a Peu per les Ermites de Castelló obri el plaç d'inscripció el pròxim dilluns - (foto 1)

  Tot està a punt per a la celebració d'una nova edició de la Marxa a Peu per les Ermites, que es realitzarà el pròxim dissabte 21 d'octubre. El termini d'inscripció per als interessats a participar en la jornada s'obrirà el dilluns 2 d'octubre i es perllongarà fins al dia 18. La quota per a prendre part en aquesta iniciativa que barreja el vessant esportiu amb el cultural és de 3,05 euros, que es poden abonar en la seu del Patronat d'Esports (carrer Columbretes) o en la planta baixa de l'Ajuntament, en l'àrea de regidors.

  La marxa, que rep el nom honorífic de Miquel Soler i Barberà, músic i ex regidor castellonenc, recorre una part important del patrimoni de Castelló, com són les ermites que han tingut un paper més important en la història de la ciutat. Així, l'itinerari començarà a Sant Nicolau de la Font per a passar posteriorment per Sant Francesc, l'ermita de la Magdalena, Sant Roc, la basílica de la Mare de Déu del Lledó, Sant Isidre, Sant Josep i Sant Jaume de Fadrell. En la Magdalena els participants faran un alt en el camí per reposar forces amb un esmorzar.

  El recorregut des de l'eixida a les 7 del matí des de la plaça Major fins a la finalització es cobrirà en sis hores i 45 minuts, encara que el temps real de caminada és de quatre hores. Les dues hores i 45 minuts restants corresponen a les visites a les ermites i a les parades. El trajecte total és 24,5 quilòmetres.

  El regidor d'Esports i Ermites, Enric Porcar, anima els veïns i veïnes de Castelló a participar en la marxa perquè "és una oportunitat estupenda de fer esport mentre s'aprén una part destacada de la història de la ciutat". "L'experiència ha tingut molt bon acolliment en anys anteriors i pretenem que es convertisca en una iniciativa que vaja a més", apunta Porcar.

  La iniciativa està organitzada per l'Ajuntament de Castelló i el Patronat d'Esports, i hi col·laboren tant entitats culturals i festives de la ciutat (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Associació de Festes de Carrer Sant Nicolau, Reial Confraria de la Mare de Déu del Lledó, Encomanda de Sant Jaume de Fadrell i la Colla Pixaví), com empreses privades.

  Pujar