20 de gener de 2021 20/1/21

Marco reivindica un Castelló intergeneracional que tracte amb respecte a la gent gran

Marco reivindica un Castelló intergeneracional que tracte amb respecte a la gent gran - (foto 1)

  “Devem molt als nostres majors, per la qual cosa hem de retornar tot el que ells i elles ens han donat garantint-los una vellesa agradable i segura”, així ha expressat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la seua reivindicació d'una ciutat intergeneracional que tracte amb respecte a a el gent gran. Marco ha fet aquestes declaracions amb motiu del dia mundial de presa de consciència de l'abús i maltractament en la vellesa de l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) del 15 de juny.

  L'ONU estima que 1 de cada 6 persones majors van patir l'últim any algun tipus d'abús i aquestes xifres es disparen en el cas dels ancians que viuen en residències. L'envelliment de les persones en el món propiciarà un augment en el nombre de víctimes d'abusos i maltractament arribant fins als 320 milions en 2050, especialment dones. Davant aquestes xifres, Marco ha afirmat la seua intenció d'aplicar a nivell local polítiques de prevenció i sensibilització que puguen garantir la seguretat de la gent gran i donar visibilitat a un problema cada vegada més comú.

  “Castelló s'ha declarat Ciutat Amigable amb la Gent gran, d'aquesta manera, volem continuar construint una ciutat més accessible, justa i intergeneracional”, ha reiterat l'alcaldessa, la qual ha qualificat de “inadmissible” qualsevol comportament negatiu o violent cap a les persones majors.

  A Espanya, entre el 4% i el 6% de les persones majors pateix algun tipus d'abús, encara que només 1 de cada 5 casos es denuncien per por de represàlies, per la qual cosa es creu que el número de damnificats podria ser major. En els casos de maltractament els agressors són els propis cònjuges (66%), els fills majors i els cuidadors domèstics.

  “L'Ajuntament de Castelló rebutja tot tipus d'abús i maltractament cap als nostres majors i dóna suport a aquesta campanya de sensibilització. Iniciatives com la declaració del Dia Mundial de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa ajuden a crear un món més just, conscient i igualitari”, ha subratllat Marco.

  Pujar